Home/Tetcon/S-CAPEPLUS evacuatiematras/‘De S-CAPEPLUS is minder eng dan een evacuatiestoel’

‘De S-CAPEPLUS is minder eng dan een evacuatiestoel’

De gemeente Heeze-Leende kiest als eerste gemeente in Nederland voor het evacuatiematras S-CAPEPLUS om in geval van nood burgers te kunnen evacueren.

We spraken BHV-coördinator Ilka Adriaans over veiligheid en klantvriendelijkheid.

Waarom heeft Heeze-Leende gekozen voor het evacuatiematras S-CAPEPLUS?

‘Ons gemeentehuis heeft meerdere verdiepingen, en de raadszaal is op de eerste verdieping. Hier komen regelmatig burgers, bijvoorbeeld bij huwelijken of raadsvergaderingen. Bij brand moet er snel en veilig ontruimd kunnen worden, en we vinden het belangrijk dat ook oudere mensen of mensen met een beperking op een veilige manier via de trap geëvacueerd kunnen worden. De lift is immers bij brand onbruikbaar. Daarom heeft de gemeente Heeze-Leende besloten evacuatiematrassen aan te schaffen.

Waar hebben jullie op gelet bij de aanschaf?

‘We hebben vooral gelet op gebruiksgemak, maar ook de prijs van de S-CAPEPLUS was voor ons een pluspunt. Er wordt vaak geëvacueerd met een evacuatiestoel, maar dat is eigenlijk heel eng en onhandig, vooral als je de trap af moet. We ging op zoek naar een alternatief want we vinden het belangrijk om onze bezoekers op een veilige en vriendelijke manier te behandelen, vandaar dat we hebben gekozen voor de S-CAPEPLUS.’

Wat is de S-CAPEPLUS?
De S-CAPEPLUS is een evacuatiematras waarmee eenvoudig en snel mensen met een beperking kunnen worden geëvacueerd van een hogere verdieping. Het evacuatie hulpmiddel is een matras met flappen waarmee de patiënt op een betrekkelijk prettige en eenvoudige manier kan worden verplaatst. Het heeft lussen waarmee het matras kan worden versleept, dit kan in geval van nood al door één persoon worden gedaan.

Het textiel van de S-CAPEPLUS is brandvertragend en de sluiting is gemaakt van ijzersterk klittenband. De S-CAPEPLUS is door Tetcon zelf ontwikkeld en gepatenteerd, door onze ervaring met matrassen en textiel zijn we op de hoogte van de beste en meest geavanceerde materialen in de textielwereld. We hebben het evacuatiematras S-CAPEPLUS in het leven geroepen om evacuatieprocedures ontzettend snel en eenvoudig te maken. Uiteindelijk zal dit leiden tot een veiligere omgeving in gebouwen.

Bekijk het originele bericht op RTV Horizon.

About the Author:

Ik hou van content. Part-time content pionier voor Tetcon en de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

2 Comments

 1. Dirk (Stichting Groene Gras) 30 juni 2015 at 13:56 - Reply

  Klopt, wij zijn ook laatst overgegaan naar dit middel. Stukje makkelijker inderdaad. Kan het matras en de hoes gewoon gewassen geworden trouwens?

  • Joris van Tetcon 1 juli 2015 at 13:55 - Reply

   Hi Dirk,

   Bedankt voor je berichtje.

   Yes, u kan het gewoon wassen. Zoals u wellicht al weet kan het matras uit de buitenhoes gehaald worden dmv rits aan het hoofdeinde.
   Buitenhoes kunt u zo op 60 graden wassen. Het matras is van hetzelfde materiaal wat je in ziekenhuizen terug vindt. Deze kunt u gewoon met een sopje af doen.

   Succes. Mochten we nog assistentie kunnen bieden, dan staan we voor u klaar.

   Gr. Joris

Leave A Comment