0 Mijn offerte

Waarom Tetcon?

“We staan met de poten in de klei op het gebied van evacuatie & transfer hulpmiddelen.” Hier leer je meer hoe onze reis is begonnen & hoe we jou kunnen helpen om niemand achter te laten.

Join de Leave No One Behind movement

Ieder evacuatie hulpmiddel is gebaseerd op onze kernwaarden: ‘eenvoud, snelheid en comfort’. Deze waarden gaan je helpen om een expert te worden met onze evacuatie middelen. Elk product versterkt onze missie om niemand achter te laten bij noodgevallen. Dat betekent dat we preventie-adviseurs, BHV’ers en veiligheidsexpert bij elkaar willen brengen, om elkaar te inspireren, te versterken en promoten dat kwetsbare mensen niet achterblijven bij een noodgeval.

Leave No One Behind

Het verhaal in een notendop

Het begon in 2008. We werden benaderd door GGzE Eindhoven. Zij zochten een nieuw evacuatiemiddel voor hun bedgebonden cliënten. Hun bestaande middel voldeed niet meer aan de verwachtingen. Evacuatie was helemaal nieuw voor ons. We besloten op onderzoek uit te gaan. Veel bedlegerige cliënten zijn niet zelf-raadzaam tijdens een calamiteit. Dit wilden wij oplossen. Na een aantal maanden rond de tekentafel, werd het evacuatiedoek S-CAPEPOD gelanceerd. Toen begon onze passie voor evacuatie middelen. Inmiddels hebben we een breed aanbod van evacuatie hulpmiddelen voor meerdere doelgroepen ontwikkeld.

Alles draait er om dat je niemand hoeft achter te laten bij calamiteiten.

Design & Ontwikkeling

Bij Tetcon designen, ontwikkelen en vermarkten we een groot aanbod van evacuatie & transfer hulpmiddelen om er voor te zorgen dat je niemand achter laat bij noodgevallen. Bij ieder hulpmiddel staan de hulpverlener en het slachtoffer centraal.  Eenvoud is de sleutel.

Design Principes

De meeste hulpmiddelen die we creëren moeten aan twee design principes voldoen:

#1. SEC Formule:

– Snelheid
– Eenvoud
– Comfort

#2 1+1+1 Principle*:
1 Gebruiker kan 1 Persoon redden binnen 1 Minuut

*Training is vereist en wordt aangeraden wanneer je alleen aan de slag gaat.

Onderhoudscontracten? ‘Nah.’

Stop met betalen voor onderhoudscontracten. Bij Tetcon geloven we dat het ‘onderhoudscontract-model’ achterhaald is. Daarom hoef je bij deze evacuatie hulpmiddelen geen onderhoudscontract af te sluiten. Controleer het product zorgvuldig na gebruik, maak het schoon en sla het weer op voor het volgende gebruik.

Over Tetcon

Tetcon staat voor Technische Textiel Concepten. Tetcon is opgericht door de Hezemans-familie in het hart van de Brainport regio: Eindhoven, Nederland. Een levenslange ervaring in technische en medische textiel hielp ons bij het creëren van eersteklas evacuatie hulpmiddelen die een verschil kunnen maken voor kwetsbare mensen.  Naast evacuatiemiddelen ontwikkelt Tetcon transferhulpmiddelen, anti-scheur materialen, op-maat gemaakte textiel concepten & meer.
Kunnen wij je helpen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Neem deel aan Tetcon’s Reseller Program

Wil jij helpen om de Leave No One Behind filosofie te verspreiden bij jouw klanten? Neem dan deel aan Tetcon’s Reseller Programma die je gaat helpen om je bedrijf te groeien. Een gedeelde visie staat aan de basis van een sterke samenwerking. Introduceer en installeer evacuatie hulpmiddelen bij jouw klanten. Ben jij er klaar voor?

Meer informatie