Home/Waarom Tetcon?

Laat Niemand Achter Bij Noodgevallen

Bij Tetcon maken we evacuatie hulpmiddelen.

Join De ‘Leave No One Behind’ Movement

Ieder evacuatie hulpmiddel is gebaseerd op onze kernwaarden: ‘eenvoud, snelheid en comfort’. Deze waarden gaan je helpen om een expert te worden met deze evacuatie middelen. Elk product versterkt onze missie om niemand achter te laten bij noodgevallen. Dat betekent dat we preventie-adviseurs, BHV’ers en veiligheidsexpert bij elkaar willen brengen, om elkaar te inspireren, te versterken en promoten dat kwetsbare mensen niet achterblijven bij een noodgeval. Hier leer je meer hoe onze reis is begonnen & hoe we jou kunnen helpen om niemand achter te laten.

Evacuation Equipment To Leave no one behind

Het verhaal in een notendop

Het begon in 2008. We werden benaderd door GGzE Eindhoven. Zij zochten een nieuw evacuatiemiddel voor hun bedgebonden cliënten. Hun bestaand middel voldeed niet meer aan de verwachtingen. Evacuatie was helemaal nieuw voor ons. We besloten op onderzoek uit de gaan. Veel bedlegerige cliënten zijn niet zelf-raadzaam tijdens een calamiteit. Dit wilden wij oplossen. Na een aantal maanden rond de tekentafel, werd het evacuatiedoek S-CAPEPOD gelanceerd. Toen begon onze passie voor evacuatie middelen. Inmiddels hebben we een breed aanbod van evacuatie hulpmiddelen voor meerdere doelgroepen ontwikkeld. Gebaseerd op deze drie kernwaarden: ‘eenvoudig, snel & comfortabel’.

Evacuatie hulpmiddelen
Evacuatie hulpmiddelen om niemand achter te laten bij calamiteiten

Design & Ontwikkeling

Bij Tetcon designen, ontwikkelen en vermarkten we een breed scala aan evacuatie hulpmiddelen om er voor te zorgen dat je niemand achter laat bij noodgevallen. Bij ieder hulpmiddel staan de gebruiker en het slachtoffer centraal.  Eenvoud is de sleutel.

Bekijk het hele assortiment

Design Principes

Ieder hulpmiddel dat we creëren moet aan twee design principes voldoen:

SEC Formule:

– Snelheid
– Eenvoud
– Comfort

1+1+1 Principle*:
1 Gebruiker kan 1 Persoon redden binnen 1 Minuut

*Training is vereist en wordt aangeraden wanneer je alleen aan de slag gaat.

Evacuation equipment design
Bespaar geld met de Digitale Evacuatie School

Bespaar kosten met de
Digitale Evacuatie School

Volgens veel fabrikanten van evacuatiemiddelen is face-to-face training vereist. Bij Tetcon maken we producten die zó eenvoudig in gebruik zijn dat je alleen kunt trainen. Bestudeer de eBook en tutorials in de Digitale Evacuatie School om jaarlijks bijzonder veel te besparen. En het is helemaal gratis!

Meer informatie

Onderhoudscontracten? ‘Nah.’

Stop met betalen voor onderhoudscontracten. Bij Tetcon geloven we dat het ‘onderhoudscontract-model’ achterhaald is. Daarom hoef je bij deze evacuatie hulpmiddelen geen onderhoudscontract af te sluiten. Controleer het product zorgvuldig na gebruik, maak het schoon en sla het weer op voor het volgende gebruik.

Neem deel aan het Tetcon Reseller Programma

Neem deel aan Tetcon’s Reseller Program

Wil jij helpen om de Leave No One Behind filosofie te verspreiden bij jouw klanten? Neem dan deel aan Tetcon’s Reseller Programma die je gaat helpen om je bedrijf te groeien. Een gedeelde visie staat aan de basis van een sterke samenwerking. Introduceer evacuatie hulpmiddelen bij jouw klanten. Ben jij er klaar voor?

Bekijk het Reseller Programma

Evacuatie hulpmiddelen om niemand achter te laten:

Evacuatiematrassen om niemand achter te laten bij noodgevallen

Evacuatiematrassen

Bekijk de verschillende evacuatiematrassen voor jouw organisatie

Meer informatie
Evacuatiedoeken voor bedlegerige personen inzetten in in jouw organisatie

Evacuatiedoeken

Deze evacuatiedoeken liggen permanent onder het matras van een zorgbed.

Meer informatie
Reddingsdoeken en draaglakens voor professioneel gebruik (brandweer, ambulances, reddingsdiensten & meer)

Reddingsdoeken

Levensreddende draagdoeken voor kritieke situaties en noodgevallen

Meer informatie

Tetcon

Tetcon staat voor Technische Textiel Concepten. Tetcon is opgericht door de Hezemans-familie in het hart van de Brainport regio: Eindhoven, Nederland. Een levenslange ervaring in technische textiel hielp ons bij het creëren van eersteklas evacuatie hulpmiddelen die een verschil kan maken voor kwetsbare mensen.  Naast evacuatiemiddelen maakt Tetcon transferhulpmiddelen, anti-scheur materialen, op-maat gemaakte textiel concepten & meer.
Neem vandaag nog contact met ons op.

Tetcon Eindhoven