0 Mijn offerte
09 / 09 / 2016

Werk je in de uitvaart? Dan kom je dit probleem waarschijnlijk vaak tegen

Deel op social media Categorie

Vandaag de dag, worden brancards gebruikt om een overledene te verplaatsen van verdieping 1 naar de begane grond. Het probleem is echter dat ze niet zo flexibel in gebruik zijn. Zeker niet op de trap of een nauwe doorgang. Laten we het helemaal niet hebben over een draaiende of steile trap. Dit kan voor behoorlijk wat problemen zorgen. Niet prettig voor de uitvaartmedewerker, maar al helemaal niet voor de naaste familie. Het lichaam van een overledene moet op een humane manier kunnen worden verplaatst. Helaas is dit niet altijd mogelijk met een brancard. Wat wij gaan doen is een geheel nieuw product introduceren dat veel slimmer en lichter is dan enig ander transfer hulpmiddel voor overledenen dat vandaag te verkrijgen is. Dat is de Bodypod, en ja, we hebben er patent op.

Waarom hebben we dit nieuwe transfer hulpmiddel nodig?

Strechter of brancard voor de uitvaart

Hierboven zie je drie verschilllende brancards; de gebruikelijke modellen waar u waarschijnlijk dagelijks mee werkt. Wat is er mis met hun functionaliteit? Het probleem zit in het frame. Door hun stalen frames zijn ze niet wendbaar. Met andere woorden, je kunt niet makkelijk werken in een nauwe doorgang of een draaiende trap. Daarom moet u vaak zwaar tilwerk verrichten en daar is je rug niet tegen bestand. Doordat mensen steeds zwaarder worden, zal dit ongelooflijke tilwerk alleen maar toenemen. Veel uitvaartmedewerkers hebben dan ook te maken met fysieke klachten aan rug- en ledematen. Het resultaat van deze klachten? Ziekteverzuim. Hoe lossen we dit op?

De oplossing is terug te vinden in drie kernwaardes van de Bodypod:
1. Compact
2. Ontlastend
3. Eenvoud

Wat we gaan doen, is dit complete frame vergeten en een stevig en compact schuimmatras gebruiken. Een schuimmatras wat wendbaar is, het lichaam van de medewerker volledig ontlast én wat inzetbaar is op iedere soort trap en in elke gang; of het nu smal, draaiend of steil is. Dit idee kwam tot stand naar aanleiding van een gesprek met Dela, een uitvaartcoöperatie met drie miljoen leden. Zij wezen ons op de beperkingen van een brancard. De overbelasting bij hun medewerkers eisten hun tol. Dankzij het schuimmatras van de Bodypod hoeft u niet meer te tillen bij de verplaatsing van een overledene. Het schuimmatras is voorzien van een polyester buitenhoes. Het ligvlak heeft een PU laag waardoor je de Bodypod makkelijk reinigen.

Door het juiste materiaal te kiezen, kunnen we stellen dat de Bodypod ‘s werelds lichtste transfer hulpmiddel is voor de uitvaartzorg. Onze missie met de Bodypod? Die is kort maar krachtig, namelijk; ‘Geen overbelasting meer voor de uitvaartmedewerker’.

Bodypod Transfer Matras

Je kan de Bodypod bestellen bij Hesselmans & van Willegen en De Vene Uitvaartbenodigdheden.  Heb je vragen over het gebruik, over specificaties of iets anders? Je kunt ons telefonisch bereiken op 040 298 99 55 of je mag een mailtje sturen naar info@tetcon-ge.com.