Personen evacueren over trappen

Het vervelende is dat dit soort calamiteiten iedere dag kunnen ontstaan. Of het nu ochtend of nacht is. Voor iemand die minder-mobiel is, wordt evacueren een groter obstakel in tegenstelling tot iemand die mobiel is. Zo’n minder-mobiel persoon kan namelijk vaak niet zelfstandig de trap nemen. Dat betekent dat deze persoon assistentie nodig heeft bij een verticale evacuatie. Tillen is geen optie. Een hulpverlener heeft dan ontzettend veel spier- en trekkracht nodig om zo’n persoon te helpen. In veel gevallen is dat onhaalbaar en een onmogelijke taak. Precies om die redenen bestaan er evacuatie hulpmiddelen voor personen in nood. Het installeren van zo’n middel is onderdeel van een persoonlijk evacuatieplan.

Vandaag de dag zijn er allerlei soorten evacuatie middelen op de markt, van matrassen tot stoelen. De hulpmiddelen worden door allerlei organisaties ingezet. Bij scholen of bedrijven bijvoorbeeld. Zo’n hulpmiddel wordt bij dit soort bedrijven geplaatst in de buurt van de trap. Dankzij het enorme aanbod is er voor ieder budget en allerlei soorten scenarios een evacuatie oplossing. Organisaties hebben vandaag de dag ook verplichtingen over dit ontwerp.

Zo werkt een evacuatiematras:

Benieuwd hoe dat een evacuatiematras werkt en hoe je iemand eenvoudig via de trap naar beneden brengt? Je kunt onderstaande video bekijken.

Welk evacuatiemiddel het beste past bij jouw organisatie? Onze evacuatie experts kunnen je adviseren. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Bel naar + 31 40 298 99 55 of stuur een mailtje naar info (@) tetcon-ge.com

Evacuatiestoel alternatieven