0 Mijn offerte
10 / 02 / 2021

Hoe Pemberley Crematies uit Engeland gebruikt maakt van de Bodypod

Deel op social media Categorie

Pemberley Crematies, gevestigd in het Verenigd Konkrijk, is een nieuwe uitvaartdienst die een buitengewone kijk heeft op de markt. Zij geven hun klanten namelijk de complete controle over de uitvaart en kunnen hierdoor werken met lage tarieven.

Het Probleem

Als nieuwe speler in de markt wil Pemberley Crematies zeker zijn dat de verplaatsing van overledene op een waardige manier kan plaatsvinden. ‘Uit ervaring weten we dat het ophalen van een overledene vaak op een onwaardige manier gebeurt. We willen voorkomen dat dit ooit bij één van onze cliënten gebeurt’, zegt Ryan May, directeur van Pemberley Crematies. Iedere ophaling heeft zo z’n eigen proces volgens May. Men moet vaak door krappe ruimtes ploeteren, op smalle trappetjes draaien en door kleine gangetjes manoeuvreren. May en zijn team hebben veel onderzoek gedaan naar welke hulpmiddelen hen zouden helpen om hun doel te bereiken: een waardige ophaling verzorgen voor elk gezin waarmee ze werken.

Ryan May - managing director of Pemberley Cremations

Ryan May – managing director of Pemberley Cremations

De Oplossing

Tijdens zijn zoektocht kwam May een YouTube-video tegen die beschreef hoe de Bodypod werkt. “Het ontwerp van dit matras sprak ons erg aan”, zei hij. “We wisten meteen dat dit een item was waarin we moesten investeren.” Kort daarna kocht May het product voor zijn team. Nadat ze het transfer hulpmiddel hadden ontvangen, ging May met z’n team aan de slag. Een korte training van circa 10 minuten was eigenlijk al voldoende. Dankzij het ontwerp van het product heeft de Bodypod al veel ophalingen een stuk eenvoudiger gemaakt voor het Pemberley-team.

“Als nieuwe onderneming wil je een uitmuntende reputatie opbouwen”, zegt May. “We zien de Bodypod als een belangrijk onderdeel hiervan. Het stelt ons in staat om onze brancard op een geschikte locatie achter te laten en de overledene op een respectvolle en waardige manier uit een deel van een woning over te brengen. Vanuit daar kunnen we de overledene verplaatsen naar de brancard, waarna we onze weg naar het voertuig zonder enig risico voor de overledene en ons personeel kunnen voltooien.” Bovendien wees May op de voordelen van het schuimmatras in combinatie met de veilige riemen en flappen. Dit ontwerp biedt volledige flexibiliteit bij het verplaatsen in krappe doorgangen, nauwe ruimtes en bij het manoeuvreren op trappen. Het gebruik van de Bodypod verkleint het risico op een ongeluk voor zowel de overledene als voor de teamleden van Pemberley.

Bodypod Transfer Matras

Het Resultaat

Het gebruik van de Bodypod heeft May en zijn team geholpen om de kernwaarden van hun bedrijf waar te maken: waardigheid en empathie bieden. Elke ophaling door Pemberley kan nu op een waardige manier gebeuren, mede dankzij het gebruik van de Bodypod. Onlangs werd May’s team opgeroepen waar de overledene zich in een heel kleine kamertje op de begane grond bevond. Er was een ziekenhuisbed met de overledene, een bank, tafeltjes, kasten, waardoor je met een heel krappe draai de kamer uit moest. De Bodypod bood genoeg flexibiliteit in deze krappe situatie waardoor we nagenoeg niet hoefden te tillen. Hierdoor was een veilige transfer naar de brancard in het voertuig mogelijk. “We hebben vertrouwen dat al onze ophalingen op een waardige, respectvolle manier gaan plaatsvinden, mede dankzij de Bodypod”, zegt May. “De Bodypod maakt het ook mogelijk dat zelfs onervaren collega’s het vertrouwen hebben om zo’n ophaling uit te voeren.”

Wil jij hetzelfde resultaat behalen als Pemberley?

Denk jij ook dat de Bodypod een waardevolle investering gaat zijn voor jouw uitvaartonderneming? Bekijk de onderstaande video of leer meer over de Bodypod en hoe deze jou en je collega’s kan helpen bij ophalingen.

Uit het archief: De Bodypod bij Omroep Brabant