0 Mijn offerte
20 / 07 / 2020

Hochschule Rhine-Waal zet extra stap om de veiligheid in de school te verhogen.

Deel op social media Categorie

Studenten en medewerkers konden niet snel of makkelijk worden geëvacueerd.

Over de hogeschool:

Hochschule Rhine-Waal is opgericht in 2009 en is gevestigd in de Duitse stad Kleve, ook heeft het een tweede campus in Kamp-Lintfort. Om het veiligheidsniveau naar een hoger niveau te tillen, introduceert Heinz Lippe een evacuatiematras in de Hogeschool.

Het probleem

Bij een calamiteit op een Hogeschool – zoals een brand – komt het voor dat minder-mobiele studenten of medewerkers niet snel naar beneden kunnen. Stel jezelf maar eens voor: je moet ontruimen, de lift valt uit en op de 3e verdieping zit nog een student in een rolstoel. In zo’n situatie heb je getrainde medewerkers nodig of mensen die extreem sterk zijn om de minder-mobiele persoon naar een veilige omgeving te brengen / tillen.

Rollstuhl - Evakuierung

Maar wat als zo’n getraind of sterk persoon niet aanwezig is en je snel moet handelen?

Veiligheidsmanager Heinz Lippe van Hochschule Rhine-Waal zegt: “We hebben binnen onze organisatie altijd zogenaamde ‘draagkoorden’ gebruikt om minder-mobiele personen te evacueren. De nadelen van dit hulpmiddel zijn echter duidelijk: het is absoluut niet comfortabel en moeilijk in gebruik.”

Heinz Lippe vervolgt: “We zochten daarom naar een evacuatie oplossing die door één ongetrainde hulpverlener ingezet zou kunnen worden.”

De oplossing

De ideale oplossing voor de Hogeschool werd aan Heinz voorgesteld door collega’s van Tetcon… En dus het evacuatiematras S-CAPEPLUS.

Dit hulpmiddel werd precies ontwikkeld voor problemen waar ook de Hogeschool Rhine-Waal tegen aan liep. Het is snel en eenvoudig in gebruik en zorgt er voor dat je niemand hoeft achter te laten bij calamiteiten. Daarbij is het voordelig in aanschaf.

Heinz Lippe, die zelf de evacuatiematras S-CAPEPLUS heeft getest, legt uit:

“Dankzij de praktische eigenschappen kan dit evacuatiematras zelfs door een leek gebruikt worden. Natuurlijk zijn meerdere hulpverleners beter, maar bij twijfel is één persoon voldoende. Bovendien ligt ‘het slachtoffer’ altijd veilig en kan hij/zij zowel verticaal als horizontaal geëvacueerd worden. “

Het resultaat

Het evacuatiematras is zelfs al gebruikt bij een noodgeval binnen de Hogeschool. “Dat was probleemloos, veilig en zelfs comfortabel voor de minder-mobiele medewerker”, legt Heinz Lippe uit. “Toen de stroom in het gebouw uitviel en de lift het niet deed, zat een medewerker van de Hoge School met een rolstoel vast op de tweede verdieping. We hebben toen de S-CAPEPLUS gebruikt. Dit was geen enkel probleem en gepiept in slechts enkele minuten”, sluit Heinz Lippe mee af.

Hochschule Rhine-Waal investeerde in tientallen evacuatiematrassen. Het model wat ze kozen is het S-CAPEPLUS Basic Model in groene Wall Cover met Duitse opdruk.

Evacuatiematras geïnstalleerd bij de Hochschule Rhein-Waal

Dit is één van de evacuatiematrassen die geïnstalleerd zijn op de hogeschool in Kleve, Duitsland.