0 Mijn offerte
05 / 08 / 2020

Tetcon lanceert extra groot reddingsdoek voor obesitas evacuatie

Deel op social media Categorie

Het is vandaag 5 augustus. Dat betekent dat je gaat kennismaken met de nieuwe Bariatric Retmex. Misschien heb je het al voorbij zien komen op social media. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de nieuwe Bariatric Retmex. De Bariatric Retmex is een reddingsdoek. In de volksmond staat reddingsdoek ook wel bekend als een draagdoek, reddingsdeken of transfer doek. Bariatric is de Engelse vertaling van bariatrie. Bariatrie is een tak vanuit de zorg waarbij er wordt gefocust op preventie, behandeling en oorzaken van obesitas. Obesitas staat ook wel bekend als zwaarlijvigheid.

De lancering van dit extra grote reddingsdoek is nu eindelijk hier. 

Hier lees je alles wat je moet weten over dit nieuwe reddingsmiddel en hoe het jouw werk gaat verlichten.

Waarom dit reddingsdoek?

De Bariatric Retmex is ontworpen om grote en zwaarlijvige personen te redden of te transferren bij calamiteiten. Dat is een bijzondere uitdaging en daarom heb je gespecialiseerde hulpmiddelen nodig om je werk te verlichten.

Ergonomisch verantwoord werken

Of je nu werkt bij een ambulancedienst, bij de brandweer of bij een reddingsdienst, je komt in aanraking met allerlei soorten patiënten. Aangezien veel mensen steeds zwaarder worden, kan dat voor heel wat extra tilwerk in jouw werkveld. Daarom heb je aangepaste hulpmiddelen nodig die speciaal ontworpen zijn voor deze doelgroep.

Polyester gecombineerd met sterke techniek

De stof is gemaakt met 16 draden per centimeter in de ketting en 10,5 draad per centimeter in de inslag. Dit geeft het reddingsdoek een stevige structuur. Een polyurethane laag is aangebracht op de ligkant die zorgt voor gladheid en waterdichtheid. Dit betekent ook dat je de stof makkelijk kunt reinigen. Dit klinkt niet heel sexy, maar voor sommigen van jullie is hygiëne ontzettend belangrijk.

In-house getest en tot het uiterste gedreven

Om er zeker van te zijn dat jij veilig op pad kunt met dit reddingsdoek, besloten we het reddingsdoek tot het uiterste te drijven. Dat deden we door meer dan 400 KG aan het reddingsdoek te hangen. Vaten gevuld met smeerolie. Wat gebeurde er met het reddingsdoek? Niks, nada, noppes. Met andere woorden, missie geslaagd. We zijn er vrij zeker van dat we het gewicht hadden kunnen verhogen, maar door gebrek aan ruimte in het reddingsdoek was dit niet mogelijk.

Daarom stelden we het draaglimiet bij tot 385 kg.

Evacuatiedoek XXL Test - Bariatric Retmex

Dit is een in-house draagtest met olievaten

Alles aan de nieuwe Retmex is groots

Hier zie je wat meer details die belangrijk zijn voor jou als hulpverlener:

  • 18 draaghendels zorgen ervoor dat je de Retmex met meerdere collega’s kunt bedienen
  • Getest tot en met 385 KG
  • 36 cross boxes voegen extra kracht en sterkte toe
  • Gemaakt volgens de DIN1865 richtlijn
  • DE PVC hendels zijn verstevigd met textieldraden die zorgen voor extra grip, kracht en comfort
Details van reddingsdoek XXL Retmex

Belangrijke details van de Bariatric Retmex

Wil jij de Bariatric Retmex gaan gebruiken?

Wil jij de Bariatric Retmex gaan inzetten voor jouw organisatie? Heb je vragen over het reddingsdoek of wil je meer weten? Je kan altijd een email sturen naar info (at) Tetcon-ge.com of bel even naar 0031 40 298 99 55. Je kan nu ook een offerte opvragen. 

Tot binnenkort?