0 Mijn offerte
16 / 12 / 2021

Elf branden in minder dan één jaar tijd in Roemeense ziekenhuizen

Elf branden in minder dan één jaar tijd in Roemeense ziekenhuizen. De grootse tragedies vonden plaats op IC-afdelingen die COVID-patiënten behandelden

Binnen minder dan één jaar hebben zich verschillende branden voorgedaan in Roemeense ziekenhuizen die patiënten met COVID behandelen. Dit gebeurde vooral tijdens de piek van epidemische golven, wanneer de afdelingen vol lagen. Na de tragedie in Piatra Neamt, toen tien mensen stierven bij een brand op de IC afgelopen november, stierven in januari vier patiënten bij een brand in het ‘’Matei Bals’’ -instuut in de hoofdstad.

Hoewel er geen brand was, stierven drie patiënten op de mobiele IC-eenheid van het ‘’Victor Babes’’ -ziekenhuis in Boekarest. Dit gebeurde nadat de zuurstofinstallatie faalde.

Hier is een overzicht van ziekenhuisbranden die de afgelopen 12 maanden hebben plaatsgevonden:

11 november 2021 – Er deed zich een brand voor in het Covid Movila Support Hospital in Ploiesti. Twee patiënten zijn overleden. De brand woedde in een zaal op de begane grond van het pand.

1 oktober 2021 – Er brak brand uit op de IC-afdeling van het Infectious Diseases Hospital in Constanta. Negen mensen stierven.

24 juli 2021 – Er deed zich een brand voor in het Constanta County Hospital. ‘’Er was brand in een operatiekamer, de vermoedelijke oorzaak was een kortsluiting in de luchtontvochtiger van de operatiekamer. Er waren vier mensen in de operatiekamer die zichzelf hebben geëvacueerd’’, aldus de ISU Dobrogea-woordvoerder. Dit waren artsen, aangezien er op dat moment geen patiënten in de operatiekamer aanwezig waren.

21 april 2021 – Er brak brand uit op de psychiatrische afdeling van het County Hospital in Slatina. De brand brak uit op de isolatieafdeling van het ziekenhuis, op de begane grond en de eerste verdieping. Zesendertig mensen werden geëvacueerd. Zes van hen hadden veel rook ingeademd en werden overgebracht naar de Spoedeisende Hulp.

8 maart 2021 – Er brak brand uit in het Psychiatrische ziekenhuis in Craiova. Achttien patiënten en vijf personen van het medische personeel hebben zichzelf geëvacueerd. Een andere patiënt is door de brandweer afgevoerd. Drie personen van het medische personeel is met breuken naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze uit het raam gesprongen waren.

21 februari 2021 – Tientallen brandweerploegen kwamen tussenbeide bij het ‘’Marius Nasta’’ instituut. Er is brand gemeld bij een mobiele IC-eenheid in een vrachtwagen. Het ministerie van Volksgezondheid liet weten dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

29 januari 2021 – Rond 05.00uur brak er brand uit bij het ‘’Matei Bals’’ Instituut in de hoofdstad. 102 patiënten met COVID-19 werden geëvacueerd. De brand is door brandweerlieden geblust. Drie mensen werden verkoold gevonden en een vierde stierf hoewel reanimatie werd toegepast.

5 januari 2021 – Een chemisch, biologisch, radiologisch en nucleair (CBRN) interventieteam van de lokale brandweer ISU Timis was ter plaatse bij het ziekenhuis voor Psychiatrie in Gataia. Ze waren hier omdat er een brand uitbrak op een afdeling van een COVID-hulpafdeling. Volgens ISU Timis vatte een matras op een afdeling vlam en werden er twee mensen geëvacueerd. Er waren geen intoxicaties of medische problemen.

2 januari 2021 – Er brak brand uit op de psychiatrische afdeling van het Romeinse gemeentelijk ziekenhuis, Neamt County. Twee patiënten en twee personen van het medische personeel moesten na een milde koolmonoxidevergiftiging naar de Spoedeisende Hulp worden afgevoerd. Bijna vijftig brandweerlieden kwamen met zestien brandweerwagens om de brand te blussen en de patiënten te evacueren.

25 december 2020 – Op de mannenafdeling van het Socola Psychiatric Hospital Lasi, vond een brand plaats waarbij één patiënt om het leven kwam.

14 november 2020 – Tien mensen stierven na een brand op de Anesthesia Intensive Care Unit van het Piatra-Neamt Emergency County Hospital. De brand manifesteerde zich met open vlammen en grote rookontwikkeling. Het Rode interventieplan werd geactiveerd. De dienstdoende arts op de IC-afdeling liep 2e en 3e graads brandwonden op, op ongeveer 80% van het lichaamsoppervlak.

 

Foto: Salon Din Sectia ATI de la Spitalul Judetean din Piatra Neamt dupa incendiu.

Bron: Exploziv TV Neamt Evacuatiehulpmiddelen in Roemenië.

 

Evacuatiehulpmiddelen in Roemenië

Als gevolg van deze incidenten hebben we samen gewerkt met de distributeur van Tetcon in Roemenië om Evacuatiehulpmiddelen in ziekenhuizen te introduceren.

Hier ziet u een proef met het S-CAPEPOD evacuatiedoek (Standaardmodel) op een IC-afdeling.

Als je meer wil ontdekken over Evacuatiedoeken of andere Evacuatiehulpmiddelen, kun je altijd contact opnemen per email of telefoon.

 

Email: info@tetcon-ge.com

Telefoonnummer: +31 40 298 99 55

 

Als je uit Roemenië komt en geïnteresseerd bent om Evacuatiehulpmiddelen te installeren,

kan Tetcon je in contact brengen met een paar verkooppunten in Roemenië.