0 Mijn offerte
20 / 04 / 2022

Dé manier om obesitas te simuleren: Obesitas Pak

Deel op social media Categorie

Obesitas neemt toe

Volgens een Gezondheidsenquete van het CBS heeft ongeveer de helft van alle Nederlanders van 20 jaar of ouder overgewicht (2020). In deze groep had 37 procent matig overgewicht en 14 procent ernstig overgewicht. Onze Zuiderburen laten soortgelijke cijfers zien. 15% van de Vlamingen heeft obesitas.

In deze tabel van het Nederlandse CBS zie je het ‘obesitas percentage’ toenemen sinds de jaren ’80.

Dat betekent dus ook dat obesitas steeds vaker voorkomt in de zorg. En wanneer het gewicht van patiënten toeneemt, groeit het risico op fysieke belasting voor zorgverleners.

Obesitas zorg simuleren

Of je nu een slank, atletisch of steviger postuur hebt, het kan moeilijk zijn om jezelf te verplaatsen in een persoon met extreem overgewicht. Wanneer jij zorg moet verlenen aan dit soort patiënten, is het handig om te weten wat zijn of haar uitdagingen zijn in het dagelijks leven. Dat komt niet alleen jouw eigen kennis ten goede, maar ook de kwaliteit van de zorg die je kunt leveren. Daarom kun je nu simulatietrainingen naar een nog hoger niveau tillen met dit nieuwe Obesitas Pak. Zo stap je bijna letterlijk in het lichaam van een persoon met extreme obesitas. En ervaar je zelf hoe je mobiliteit wordt beïnvloedt door gewicht. Om een voorbeeld te geven: als je dit pak draagt, is het moeilijk om zelf je schoenen, je broek en je trui aan te trekken.

Maar ook het draaien of herpositioneren in bed wordt steeds lastiger. Daarom kun je dit Obesitas Pak gebruiken voor allerlei soorten trainingen; BHV, EHBO, ergonomie, haptonomie en ga zo maar door. De oefening wordt realistisch en je voorkomt overmatig tillen. Ergonomisch verantwoord werken wordt dus gepromoot.

Verschillende vormen

Met dit pak boots je makkelijk de bekende obesitas-vormen na: de peervorm en de appelvorm.

Het obesitas pak aantrekken:

In deze video zie je hoe je het pak aantrekt:

Obesitas pak bestellen of huren

Heb je interesse om dit Obesitas Pak in te zetten bij je volgende training? Bestel of huur deze vandaag nog.

Ga naar deze pagina, voeg het obesitas pak toe aan je offerte-formulier, laat je gegevens achter en druk op de verzendknop.

Er wordt binnen 24 uur contact met je opgenomen.

Wil je direct geholpen worden? Bel naar 040 298 99 55.