0 Mijn offerte
23 / 11 / 2021

Nachtdrama in Zagreb: Brandweer redt doodsbange mensen uit een brandend appartement en schreeuwen: ‘Help ons!’

Deel op social media Categorie

De melding van de brand die door de ramen naar buiten sloeg, werd iets voor twee uur door de politie en de brandweer ontvangen.

Geschreven door: Hajdi Karakaŝ Jakubin
Gepubliceerd op: 17 november 2021, 08.30uur.
Link naar originele artikel: Jutarnji

Brand Zagreb

Drie mensen zijn vannacht door de brandweer van Zagreb gered uit een brandend appartement in de Martićeva straat in het centrum van de stad. De melding van de brand werd iets voor twee uur middernacht door de politie en brandweer ontvangen.

Toen de brandweerlieden met gillende sirenes aankwamen in de straat waar de noodmelding vandaan kwam, zagen ze op het balkon van het appartementencomplex drie ‘’geschokte” mensen in de rook staan. Deze mensen schreeuwden om hulp.

Aangekomen op de plaats van de interventie werden twee mensen uit het appartement getrokken door ze over een trap vanaf de tweede verdieping te laten zakken, terwijl een derde persoon werd gered met behulp van een evacuatiematras om mensen met beperkte mobiliteit te redden. Terwijl de evacuatie van de slachtoffers in volle gang was, werd ook de brand bestreden. De brand werd door tijdige interventie gelokaliseerd en vervolgens geblust.

Hulpverleners ontfermen zich over de slachtoffers.

Twee geredde mensen zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar hun verwondingen zijn nog niet bekend. Direct na de brandinterventie bij de ingang van het gebouw zijn de gas en de elektriciteit afgesloten.

Evacuatiematras

Man wordt op evacuatiematras S-CAPEPLUS Premium in veiligheid gebracht.

Volgens de eerste beschikbare informatie ontstond de brand vanuit een woonkamer. Deze was het meest beschadigd.Of de oorzaak door menselijke toedoen is ontstaan, zoals een sigaret, een storing in de installaties of op een van de apparaten, is nog onduidelijk. Er loopt momenteel een politieonderzoek. Na afronding zal de oorzaak bekend worden gemaakt.

Evacuatiematras brand

Het slachtoffer wordt op de evacuatiematras naar de ambulance gesleept.

Meer weten over Evacuatiematrassen van Tetcon?

Het is niet de eerste keer dat een slachtoffer werd gered met een S-CAPEPLUS Evacuatiematras van Tetcon. In de zomer van 2020 werd een Duitse leraar in Kleve ook al veilig naar beneden gebracht met een evacuatiemat na een stroomuitval. Wil jij meer weten over deze evacuatie oplossing en hoe het jouw bedrijf kan helpen om de vluchtveiligheid te verhogen?

Wij staan klaar om je te helpen. Stuur een mailtje naar info (@) tetcon-ge.com of bel naar 040 298 99 55. Tot binnenkort?