0 Mijn offerte
03 / 11 / 2020

Video gaat viral op GIGadgets & Tech That Matters: 1+ miljoen views

Deel op social media Categorie

GIGadgets en Tech That Matters zijn social content platforms met een focus op technologie. Ze behandelen technologie en alles wat daarbij komt kijken.  Op de social media kanalen van beide platforms worden heel de dag door video’s gedeeld van technologie die een positieve impact kan hebben op het leven van mensen. Deze video’s variëren van ergonomische stoelen tot innovatief keukengerei en van vliegende auto’s tot evacuatie hulpmiddelen. De impact van deze video’s is gigantisch. Ze worden miljoenen keren bekeken en tienduizenden keren geliked en gedeeld. Wereldwijd hangen social media gebruikers aan hun scherm gekluisterd als GIGadgets en Tech That Matters weer een nieuwe video publiceert. 

Onlangs namen beide kanalen contact met ons op met de vraag of zij de content van Tetcon’s Youtube kanaal mochten gebruiken voor een compilatie video. Hier werd toestemming voor gegeven en op 27 oktober 2020 werd de video gepubliceerd. Inmiddels is de video al meer dan één miljoen keer bekeken en duizenden keren gedeeld.

Om de video en de impact van zo’n video te bespreken – gingen we in gesprek met Bob Hezemans van Tetcon.

Wat is de impact van zo’n video?

“Het mooie aan dit soort video’s is dat je de kracht van social media voelt. Je ontvangt positieve en negatieve berichten. De positieve berichten zijn vaak van mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in één van de hulpmiddelen. Dat is mooi, want mensen vanuit alle hoeken van de wereld komen naar je toe. Uit de negatieve berichten kun je ook weer veel leermomenten halen. Het is dus eigenlijk win-win.”

Wat was jullie reactie toen de video online werd gezet?

“Om eerlijk te zijn waren we alweer helemaal vergeten dat we toestemming hadden gegeven om onze content te gebruiken. Plots ontvang je dan een notificatie in je social media account dat je bent genoemd door GIGadgets. Dat is altijd een mooi moment, omdat je de kijkcijfers ieder uur gigantisch ziet oplopen. Het gaat snel helemaal los. Het bereik van GIGadgets is gigantisch, er kijken zoveel mensen naar hun content. Dat zo’n platform zoveel reacties weet los te maken met onze video’s is natuurlijk super gaaf.“

Welke hulpmiddelen zijn te zien in de video?

“In de video worden verschillende hulpmiddelen getoond. Het is eigenlijk een combinatie van evacuatiedoeken en evacuatiematrassen. Met evacuatiedoeken refereren wij naar de S-CAPEPODs die onder de matrassen liggen van mensen die bedlegerig zijn. Dit is dus een hulpmiddel wat vooral in zorginstellingen terug te vinden. De evacuatiematrassen zijn bedoeld om minder-mobiele personen te evacueren. Dit type wordt echt op gigantisch veel plekken gebruikt. Van hotels tot ziekenhuizen. Van bioscopen tot musea.”

Hoe zit het met het onderdeel van het evacuatiematras achter de auto?

“Dit was een onderdeel van een uitgebreide test om de kracht en duurzaamheid van een nieuw materiaal te testen. We lanceerden in 2017 een Premium evacuatiematras waarbij we gebruik maken van een geavanceerd materiaal dat Dyneema® heet. Dyneema® staat bekend als ’s werelds sterkste vezel. Om te testen hoe sterk het materiaal en dus het evacuatiematras is, besloten we tot het uiterste te gaan.

“We deden dat door het matras achter een Land Rover te hangen en rond te rijden op grof asfalt. Het matras ging niet kapot dus de missie was geslaagd.”

Op social media wordt er veel gezegd en gepraat over het achter de auto hangen – wat kun je daar over zeggen?

“In de video van GIGadgets lijkt het nu alsof we deze manier van gebruik promoten of stimuleren. Dit is absoluut niet het geval. Het wordt 100% afgeraden om één van onze evacuatiematrassen op deze manier te gebruiken. Het was onderdeel van een test en dat zal het ook altijd blijven.”

“We hebben ook al contact opgenomen met GIGadgets met de vraag of ze dit expliciet willen vermelden om ongelukken te voorkomen.”