• nl
0 Mijn offerte
10 / 12 / 2019

Preview van evacuatiematras voor de ambulance

Deel op social media Categorie

Ambulanciers hebben een hoog risico op rugpijn

Ambulanciers hebben fysiek een veeleisende baan. Naast het dragen van zware apparatuur,  moeten ze buigen, tillen, hurken en knielen. En dat vaak voor langere periodes.

Daarom lopen ambulanciers een verhoogd risico op rugpijn. Dit wordt toegeschreven aan de fysieke eisen van het werk. Studies van De Gruyter en de Australasian Journal of Paramedicine benadrukken dat rugpijn een ernstig gezondheidsprobleem is voor mensen die op de ambulance werken. Ook vermoeidheid tijdens lange diensten speelt een rol. Als je vermoeid bent, heb je soms minder aandacht voor bijvoorbeeld de juiste tilmanieren.

Transport van patiënten is een belangrijke oorzaak voor rugklachten. Één van de studies verklaarde: ‘Hoewel sommige deelnemers moeite hadden om de exacte oorzaak van hun lage rugpijn te begrijpen, zeiden ze allemaal dat tillen waarschijnlijk de grootste risicofactor was van pijn in de onderrug.’ En dit is eigenlijk logisch. Frequent tillen en dragen van patiënten resulteert in een flinke belasting op de rug. En dat kan uiteraard leiden tot lage rugpijn. 

Precies om die reden zijn we begonnen met het ontwikkelen van een nieuw evacuatiematras voor ambulances. Hierdoor wordt de fysieke belasting voor ambulanciers drastisch verminderd. Bekijk bovenstaande video voor meer info.