0 Mijn offerte
27 / 11 / 2018

Tetcon lanceert vernieuwde Bodypod

Deel op social media Categorie

Tetcon heeft vandaag de vernieuwde Bodypod geïntroduceerd. Deze is voorzien van een afwasbaar materiaal, handige draagbeugels en heeft een nieuw design.

Dankzij het nieuwe materiaal is de Bodypod veel makkelijker te reinigen. De binnenkant is namelijk voorzien van een PU laag, deze is waterdicht en daardoor kan een medewerker de Bodypod schoonmaken met bijv. een reinigingsspray. Ook is de kleur veranderd. Eerst werd marineblauw gebruikt voor de Bodypod, nu is dit een zwart materiaal. Door draagbeugels aan de zijkanten te plaatsen, wordt de transfer naar de brancard nog gemakkelijker. Allemaal redenen waarom de Bodypod een perfect transfer hulpmiddel is voor de uitvaartbranche.

“Met de Bodypod werd een nieuwe weg ingeslagen voor mensen die dagelijks te maken krijgen met fysieke overbelasting wanneer ze overledenen moeten verplaatsen. Onnodig tillen werd al snel verleden tijd”, vertelt Piet van Tetcon.

“De vernieuwde Bodypod voldoet, door het nieuwe materiaal, beter aan esthetische eisen. Daarbovenop hebben we positieve veranderingen aangebracht aan het design, bijv. de extra draaglussen, hierdoor kunnen we de fysieke belasting voor medewerkers nog verder verminderen. Door de PU laag op het liggedeelte win je veel tijd met het reinigen. Het hoeft niet meer direct de wasmachine na een eventuele bevuiling. Ook een deel van de onderzijde en de voetenflap is voorzien van Dyneema®. Dyneema® is ’s werelds sterkste vezel en maar liefst 15 keer sterker dan staal. Genoeg redenen dus om de Bodypod helemaal te omarmen.”