0 Mijn offerte
05 / 02 / 2019

Deze evacuatie video met een anti-decubitus matras is goud waard

Deel op social media Categorie

Als jij in de zorg werkt, of met klanten in de zorg werkt, kom je ze vast en zeker tegen: anti – decubitus matrassen. Ook wel bekend als een AD-matras, luchtmatras of anti-doorlig matras. Ze helpen om doorligplekken (decubitus) door langdurig liggen te voorkomen. Met andere woorden, een geweldig hulpmiddel. Maar we kregen wel steeds vaker de vraag: hoe breng je iemand op zo’n matras in veiligheid bij een calamiteit?

Of je deze nu gebruikt op de IC of voor langdurige zorg, je bent nu in staat om deze cliënten te redden wanneer een noodsituatie ontstaat. Dat legden we vast op video. 

Hoe je iemand kan redden? Door middel van het welbekende evacuatiedoek, de S-CAPEPOD. Dit bekende hulpmiddel ligt permanent onder het matras van een cliënt. De cliënt voelt en ziet dit niet. Binnen enkele seconden kun je hem/haar klaarmaken voor een ontsnapping. 

Gelukkig is dit niet zomaar een marketing spreuk. Sterker nog, het is waar.

Gelukkig zijn er gebruikers die dit kunnen beamen:

“Evacuatie systeem S-CAPEPOD is het snelste, effectiefste en veiligste wat ik tot nu toe gezien heb.” – Daniel Fortin, Brandweercommandant uit Beauceville, Canada

“Wij hechten bij Severinus veel waarde aan veiligheid van onze cliënten. Dit evacuatiedeken is een heel makkelijk systeem, na 1x oefenen weet je meteen hoe het werkt. Werkt snel en is veilig.” – Carlijn, Verpleegster, Veldhoven

“De cursisten van BHV.NL vinden het een uitkomst. Zelf ervaren hoe het is om op deze manier vervoerd te worden, is erg fijn. Het werkt snel en doeltreffend.” – Instructeur van BHV.nl

Hoe je de S-CAPEPOD gebruikt met een anti-decubitus matras?

Veel gebruikers van de S-CAPEPOD vroegen of we dit op video konden vastleggen. Dat deden we. In onderstaande video leer je het evacuatiedoek te gebruiken in combinatie met een anti-decubitus matras.

Het is aan jou. Dit is wat je nu kunt doen.

Je kunt nu twee dingen doen: niets doen of actie ondernemen. Als je niks doet, weet je waar dat toe zal leiden. Een grote kans bestaat dat je bedlegerige personen op een anti-decubitus matras niet kunt redden bij een noodsituatie. Dat wil je toch zeker niet?

Sla een nieuwe weg in en krijg nieuwe resultaten. Kies voor de S-CAPEPOD. Help je team met hun ‘evacuatie-problemen’ en win levensreddende minuten.

Onderneem actie en deel deze video dus vooral met jouw collega’s. En met jouw BHV team. En met de preventie-adviseur.

Help jouw collega’s om levens te redden wanneer iedere seconde telt.
Je krijgt een systeem dat niet alleen zijn werk doet. Het doet het beter.

Vragen over dit artikel? Of over andere evacuatie hulpmiddelen?

Je mag altijd even bellen, mailen of laat een reactie achter in de comment box!

Bellen: +31 40 298 99 55

Mailen: info@tetcon-ge.com

Tot binnenkort?

Gerelateerd artikel: Evacuatie hulpmiddel wordt aanbevolen rapport van de Brandwondenstichting en het IFV.