Home/Evacuatiedoeken

Evacuatiedoeken

Een evacuatiedoek kan je helpen om bedlegerige personen te evacueren bij een calamiteit. Het gaat er om dat dit snel en eenvoudig gebeurd. Deze evacuatiedoeken liggen permanent onder het bed van een cliënt. Tijdens een noodgeval wordt de cliënt met het matras ingepakt. Het matras wordt als het ware een ‘evacuatiematras’. Door deze oplossing in te zetten bij je organisatie, kunnen bedlegerige personen snel en eenvoudig naar een veilige omgeving worden gebracht. Deze hulpmiddelen zijn ook geschikt om via de trap te evacueren. In dit overzicht vind je evacuatiedoeken van het merk S-CAPEPOD. Deze zijn in Nederland ontwikkeld door Tetcon.

Evacuatiedoek voor zwaarlijvige personen

De Bariatric S-CAPEPOD is ontworpen om zwaarlijvige personen te evacueren. Rechtstreeks vanaf het bed. Bij obese personen komt bedlegerigheid vaak voor. Daarom ligt het evacuatiedoek permanent onder het matras. Wanneer een noodsituatie ontstaat, zullen ook deze personen het gebouw moeten verlaten. Door middel van een eenvoudig evacuatiedoek kan ook deze groep gered worden tijdens een calamiteit. U fixeert een cliënt door middel van flappen op zijn matras. Een extra buikband zorgt ervoor dat deze cliënten ook over de trap verplaatst kunnen worden.

Lees meer over Bariatric S-CAPEPOD
Evacuatiedoek voor obese personen
Evacueren met de S-CAPEPOD

Evacuatiedoek voor bedlegerige personen

Dit is het welbekende evacuatiedoek S-CAPEPOD. Dit evacuatiedoek gaat u helpen om bedlegerige cliënten rechtstreeks vanaf het bed te evacueren. Het hulpmiddel ligt permanent onder het matras van de cliënt. Door middel van flappen kunt u de cliënt fixeren op het matras. Hierdoor ligt de cliënt in een soort van cocon. Dit zorgt voor bescherming. Inmiddels zijn al meer dan 20.000 Nederlandse zorgbedden voorzien van dit evacuatiedoek.

Lees meer over S-CAPEPOD evacuatiedoek