0 Mijn offerte

Aan de slag met Retmex reddingsdoeken

Retmex Reddingsdoeken zijn gemaakt voor Reddingswerkers, Trauma Teams, Ambulanciers, Brandweerlieden & Eerste Hulp Specialisten. Ze kunnen je helpen om slachtoffers te redden in noodsituaties en weg te dragen uit gevaarlijke situaties. Ook helpen ze jou om transfer van slachtoffers sneller en makkelijker te laten verlopen.

Deze pagina is gevuld met video’s die je kunt gebruiken om meer te weten te komen over deze reddingsdoeken. 

Retmex - Nomex Model

Het Retmex – Nomex Model is een 2-in-1 reddingsoplossing. Hiermee kun je niet alleen een persoon redden, maar je kunt er ook vuur mee blussen. Wanneer de kleding van een persoon in brand staat, kun je de Retmex gebruiken om de vlammen te doven. Deze unieke combinatie zorgt dat je snel kunt handelen bij calamiteiten. 

Leer het gebruik en de mogelijkheden via deze video.

Retmex Comfort Model

Het Comfort Model model heeft PVC handvatten die het comfort voor de gebruiker verhoogd. Het wordt ook geleverd in een handig opbergtasje. De voetenzak zorgt voor extra stabiliteit wanneer je een slachtoffer moet gaan verplaatsen. De stof is getest op EN597-1 en EN597-2 (brandvertragend).

Meer details vind je in deze video.

Retmex Compact Model

Het Compact Model wordt standaard verpakt in een gele band. Aan dit band zit een handige karabijnhaak waardoor je het reddingsdoek aan kleding of bepakking kunt vast maken. Ook het Compact Model is voorzien van een voetenzak voor extra stabiliteit. Ook deze stof voldoet aan de volgende normen: EN597-1 & EN597-2 (brandvertragend).

Bekijk de video en leer meer over het Retmex Compact Model.