0 Mijn offerte

Video Tutorials: Aan de slag met evacuatiedoek S-CAPEPOD

Het evacuatiedoek S-CAPEPOD helpt je om bedlegerige personen te redden tijdens noodsituaties. Het evacuatiemiddel ligt permanent onder het matras van de cliënt / patiënt. In een noodsituatie heb je circa 30 seconden nodig om een patiënt voor te bereiden op de evacuatie. Door de flappen onder het matras vandaan te trekken, kun je de patiënt inpakken op het matras.

Met het evacuatiedoek kunnen jij en collega’s een patiënt beschermen en ze snel naar een veilige omgeving brengen.

Met deze tutorials haal je het meeste uit de S-CAPEPOD, zodat jij ook jouw collega’s kan leren hoe dat je het hulpmiddel moet gebruiken. 

Elke video laat het gebruik zien in verschillende situaties.

Bekijk hoe makkelijk het is en probeer het dan zelf!

Hoe te installeren onder het matras

In deze video, leer je hoe dat je het evacuatiedoek onder het matras installeert, zonder het matras van het bedframe te halen.
Dit bespaart je tijd en energie.

Hoe te vouwen en terug te plaatsen na het gebruiken van de S-CAPEPOD

Als je de S-CAPEPOD hebt gebruikt, ga je deze waarschijnlijk terug leggen onder het matras. In deze video leer je hoe je dat doet. Deze video is iets anders dan degene hier boven. In deze video hebben we het matras van het bedframe gehaald.
Dit laat zien dat er meerdere wegen naar Rome leiden.

Hoe te gebruiken met een anti-decubitus matras

In deze video leer je de S-CAPEPOD te gebruiken met een anti-decubitus matras. Hou er rekening mee dat verschillende soorten van deze matrassen bestaan. Dat betekent dat degene met welke jij te maken krijgt, kan afwijken van het matras in deze video.

Wanneer je een ontruiming oefent met dit soort anti-decubitus matrassen, adviseren wij om dit met twee hulpverleners te doen.

Hoe gebruik je de S-CAPEPOD – demo video

In deze video zie je het gebruik van de S-CAPEPOD in een noodsituatie. Je ziet dat het gebruikt kan worden door één of twee hulpverleners.