Home/S-CAPEPOD evacuatiedoek, Training/Zo leer je evacuatiedoek S-CAPEPOD stap voor stap te gebruiken

Zo leer je evacuatiedoek S-CAPEPOD stap voor stap te gebruiken

Wat extra hulp bij het gebruik van een evacuatie hulpmiddel, zoals de S-CAPEPOD, kan altijd handig zijn. Om je daar bij te helpen hebben wij een nieuwe instructievideo opgenomen. Deze kan van pas komen bij toekomstige trainingsessies binnen uw zorginstelling. Je kunt de video zien als een richtlijn om het gebruik van het evacuatie middel nog eenvoudiger te maken. Bij de ontwikkeling van het evacuatie hulpmiddel stond namelijk één ding centraal: ‘iedereen moet in staat zijn om het evacuatiedoek te gebruiken in een noodsituatie’. Iedereen betekent dus ook echt iedereen. Klik op de bovenstaande Youtube afbeelding om de video af te spelen.

De video kwam tot stand aan het einde van december vorig jaar (2015). We waren aanwezig bij een ontruimingsoefening van een zorginstelling in La Guiche, Frankrijk. Daar hadden we de mogelijkheid om het gebruik van de S-CAPEPOD stap voor stap vast te leggen. Ook konden we diverse gebruikssituaties uitlichten. De constructie van je gebouw of het opgestelde evacuatieplan kan immers verschillen met de buurman. Credits voor de video gaan naar de Franse S-CAPE partner Belovia.

Gebruiksaanwijzing
Naast het zorgvuldig doornemen van deze video kun je ook het S-CAPEPOD instructieboekje eens doornemen. Deze vind je hier. Wanneer je internationale collega’s heeft, kan dit boekje ook goed van pas komen.

Wat is de S-CAPEPOD?
Het kan zo zijn dat je nog niet bekend bent met een evacuatiedoek zoals de S-CAPEPOD? We hebben dit hulpmiddel ontwikkeld om bedlegerige cliënten in een mum van tijd te evacueren. Een evacuatie is nodig in geval van brand, stroomuitval, een gaslek en ga zo maar door. Gemiddeld heb je maar 30 seconden nodig om een cliënt klaar te maken voor evacuatie met de S-CAPEPOD. En zo proberen we de veiligheid van cliënten centraal te stellen.

About the Author:

Ik hou van content. Part-time content pionier voor Tetcon en de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

Leave A Comment