Home/Tetcon/Brand in de zorg, Evacuatie, S-CAPEPOD evacuatiedoek/UZ Gent plaatst 916 nieuwe evacuatiedoeken onder de bedden

UZ Gent plaatst 916 nieuwe evacuatiedoeken onder de bedden

UZ Gent kiest voor evacuatiedoek S-CAPEPOD - horizontaal en verticaal evacueren

Het Universitair Ziekenhuis Gent heeft onlangs zijn 916 bestaande evacuatiedoeken vervangen voor S-CAPEPODs. Het Belgisch academische ziekenhuis voert al jarenlang een preventief beleid op het gebied van brandveiligheid. De S-CAPEPODs, die nu permanent onder het matras van de cliënten liggen, moeten de evacuatie snelheid bij een potentiële ramp verhogen. De keuze voor deze evacuatiedoeken kwam niet van de een op de andere dag. Integendeels zelfs, er ging een zeer strenge selectie aan vooraf.


Ondertussen zijn er namelijk heel wat hulpmiddelen op de markt die zich toespitsen op de evacuatie van bedlegerige cliënten. Om een gerichte keuze te maken, deed het ziekenhuis uit Gent
een uitgebreid onderzoek. De keuze van het evacuatie hulpmiddel werd gebaseerd op verschillende criteria, zoals: gebruiksgemak, vlotheid in gebruik, kostprijs, noodzakelijke opleidingstijden, onderhoud, anti-bacteriologisch, opmaak gemak,  doelgroepen, comfort, snelheid van evacueren en de minimale lichamelijke belasting van de hulpverlener.


Uiteindelijk werd het
evacuatiedoek de S-CAPEPOD uit de drie laatst overgebleven hulpmiddelen gekozen door de veiligheidsexperts van het ziekenhuis.

Hoe werkt het evacuatiedoek S-CAPEPOD? Bekijk hier de video 

About the Author:

Ik hou van content. Part-time content pionier voor Tetcon en de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

Leave A Comment