Home/Tetcon/S-CAPEPLUS evacuatiematras/Vier redenen waarom de Wall Cover ophanghoes is vernieuwd:

Vier redenen waarom de Wall Cover ophanghoes is vernieuwd:

Evacuatiematras S-CAPEPLUS heeft een vernieuwde ophanghoes. Dat geldt voor zowel de Basic uitvoering als het Premium evacuatiematrasOp 5 januari 2016 werd de eerste versie van de Wall Cover gelanceerd. De ophanghoes voor het bekende evacuatiematras werd al snel een standaard item voor de meeste gebruikers. Het is namelijk dé manier om het evacuatiemiddel tegen de muur te monteren. Na drie jaar werd het tijd voor vernieuwing. In dit bericht lichten we vier redenen uit waarom de Wall Cover ophanghoes is vernieuwd.

1. Het is makkelijker te recyclen

In 2016 besloten we PVC te gebruiken. Het was stevig en goed te verwerken in de confectie. In 2018 leerden we dat PVC moeilijk te recyclen is. PVC bevat namelijk een hoog gehalte aan chlorine. Bovendien worden er veel schadelijke stoffen toegevoegd om de gewenste kwaliteit te krijgen. Chlorine is vooral schadelijk voor organismen die in het water en in de grond leven. Dit zetten ons aan het denken en werd een zoektocht begonnen naar alternatieve materialen. Het uitgangspunt was om een duurzaam alternatief te vinden. Eentje die makkelijker te recyclen is. 

2. Het is brandvertragend

Het evacuatiematras is brandvertragend. De Wall Cover vanaf nu ook. Het PVC materiaal was moeilijk brandvertragend te maken. Gebruikers uit het binnen- en buitenland vroegen keer op keer naar een brandvertragende uitvoering. Wanneer wij dan ’nee’ moesten zeggen, kwamen ze telkens weer uit bij de standaard draagtas. Maar deze hangt weer niet netjes aan de muur. Weer een reden dus om afscheid te nemen van het PVC materiaal en de zoektocht te starten naar een brandvertragend alternatief.

3. Het voldoet beter aan de esthetische eisen

Van sommige klanten hoorden we dat de huidige tas ‘minder mooi’ zou zijn. Aangezien de evacuatiematrassen vaak in het zicht hangen, moest dat voorkomen worden.
Ook om die reden gingen we op zoek naar een doek dat beter aan de esthetische eisen voldoet. Die vonden we!

4. Nieuw ophangsysteem

Ophangringen - Opberghoes Wall Cover

Ook de ophang-ringen zijn inmiddels verplaatst. Hierdoor hangt de Wall Cover strakker tegen de muur.

De ophang-ringen zaten voorheen dichter naar het midden (links). Hierdoor viel de Wall Cover een stukje naar voren.

Om dit te voorkomen, werd er besloten om de de ringen verder uit elkaar te plaatsen (rechts). Hierdoor hangt het evacuatiematras met de Wall Cover strak tegen de muur.

De volledige vergelijking tussen de oude en nieuwe Wall Cover ophanghoes vind je hier beneden:

Nieuwe hoes voor evacuatiematras S-CAPEPLUS

About the Author:

Ik hou van content. Part-time content pionier voor Tetcon en de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

Leave A Comment