Home/Ben je voorbereid op een noodsituatie?

Bereid je organisatie voor op een noodsituatie.

De gezondheidszorg

Bedlegerige cliënten hebben hulp nodig tijdens een evacuatie. Doordat veel cliënten in seniorenwoningen, gezondheidscentra en ziekenhuizen niet zelfstandig uit bed kunnen, zijn ze kwetsbaar tijdens een noodsituatie. In geval van nood zullen hulpverleners of zorgmedewerkers assistentie moeten bieden bij de ontruiming van deze cliënten. Hiervoor hebben medewerkers hulpmiddelen nodig waarmee ze snel uit de voeten kunnen. Bereid je zorginstelling daarom voor op een noodsituatie en zorg dat je bent uitgerust met eenvoudige evacuatie middelen om snel te ontruimen.

Voor de gezondheidszorg kunnen wij de volgende evacuatie producten aanbieden:
S-CAPEPLUS evacuatiematras, S-CAPEPOD evacuatiedoek, Bariatric S-CAPEPOD (voor cliënten tot 300KG) en S-CAPEKIDS evacuatiematras. Neem contact met ons op voor een demonstratie.

Het bedrijfsleven

Ook kantoren of bedrijfsruimten kunnen te maken krijgen met een calamiteit. Bij ontruiming van je kantoor of bedrijfshal moet er snel worden gehandeld. Iedere seconde telt. Zorg dus dat je snel assistentie kan verlenen aan personen met een fysieke beperking. Veel organisaties zijn tegenwoordig verplicht om toegankelijk te zijn voor personen die mindervalide zijn. Er zijn steeds meer personen die een arbeidsbeperking hebben door hun lichamelijke, verstandelijke of psychische handicap. Tot 2026 komen er maar liefst 125.000 extra banen voor deze mensen. 100.000 bij bedrijven in de markt en 25.000 bij de overheid. Deze organisaties zullen zich dus voor moeten bereiden op een noodsituatie om deze groep in veiligheid te brengen. Organisaties zoals Philips Benelux, Vanderlande, Paleis het Loo en honderden anderen hebben al maatregelen genomen en hun trappenhuizen voorzien van een S-CAPEPLUS evacuatiematras. Ook voor het bedrijfsleven adviseren wij dus de installatie van het S-CAPEPLUS evacuatiematras. De filosofie dat ‘iedereen het evacuatiematras moet kunnen gebruiken’ is meegenomen tijdens de ontwikkeling van dit levensreddende hulpmiddel. We komen graag langs op locatie voor een demonstratie. 

Scholen en universiteiten

De afgelopen jaren zijn scholen en universiteiten steeds toegankelijker geworden voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Bijna ieder schoolgebouw is tegenwoordig uitgerust met een lift.  Bovendien hebben deze mensen toegang tot een groot aanbod van mobiliteitsproducten. Per 1 januari 2017 zijn veel openbare instellingen verplicht om toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Toegankelijkheid is voortaan de norm, ontoegankelijkheid is de uitzondering. Dat zijn positieve ontwikkelingen voor personen die tijdelijk of permanent mindervaliden zijn. Nu deze personen voortaan in je school of universiteit aanwezig kunnen zijn, zul je jezelf ook moeten voorbereiden op calamiteit. Heeft je instelling bijvoorbeeld al een plan klaar liggen hoe dat zij kunnen vluchten in een noodsituatie? Tijdens veel calamiteiten kan de lift niet meer gebruikt worden, hierdoor zullen ook deze personen dus via de trap naar beneden moeten. Het evacuatie matras S-CAPEPLUS gaat je BHV’ers en de hulpbehoevenden hierbij helpen. Voor dit hulpmiddel is weinig training vereist en zijn onderhoudscontracten overbodig.

Hotels

Hotels dienen brandveiligheid een hoge prioriteit te geven. Het gaat namelijk om de veiligheid van hun gasten. Als het fout gaat in een hotel, dan zijn de risico’s vaak enorm. Zeker wanneer dit midden in de nacht gebeurt. Strenge brandveiligheidsvoorschriften moeten ervoor zorgen dat de gasten snel en veilig het hotel kunnen verlaten bij brand of een andere calamiteit. Veel gasten, die kort in een hotel verblijven, weten vaak niet goed de weg in het gebouw. Hierdoor is het de taak als hotelmanager om ontruiming een prioriteit te geven.

Neem daarom brandveiligheid zeer serieus en zorg dat je hotel is voorzien van de nodige hulpmiddelen. Installeer brandblussers en zorg dat de vluchtwegen altijd toegankelijk zijn. Bereid BHV’ers ook voor op de evacuatie van mindervalide gasten of personen die gewond zijn. Wanneer er brand uitbreekt zullen zij via de trap naar beneden moeten. Hiervoor kunnen wij het evacuatiematras S-CAPEPLUS adviseren. In combinatie met een Wall Cover kun je het evacuatiematras aan de muur bevestigen zodat deze altijd zichtbaar en snel inzetbaar is.

Verbazingwekkend snel

U kunt het vergelijken als een raket die door de ruimte suist. Zó snel dus.

Dankzij de gladde materialen

Wat voor trap het ook is, u zult razendsnel kunnen ontruimen met deze evacuatie hulpmiddelen

IJzersterke eigenschappen

Evacuatie hulpmiddelen hoeven niet prijzig te zijn. Veiligheid moet namelijk toegankelijk zijn.

Premium en tóch betaalbaar

Anti-bacteriologisch, ademend, vlamvertragend, Trevira CS, vochtdoorlatend en soepel.

Tevreden gebruikers

Hiermee kan iedereen als hulpverlener kan fungeren tijdens een calamiteit.

Kies voor snelheid en eenvoud

Duizenden organisaties zijn al uitgerust met deze evacuatie hulpmiddelen.

Demonstratie op locatie?

Dat kan. Demonstraties zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. Hopelijk tot snel!

We komen graag bij u langs

Ervaar zelf het gemak van deze evacuatiedoeken en evacuatiematrassen.

Hoe deze evacuatie hulpmiddelen je organisatie gaan helpen

   • De hulpmiddelen zijn snel en eenvoudig in gebruik
   • Je krijgt geen dure onderhoudscontracten
   • Er is weinig training vereist
   • Anti-bacteriologische en brandvertragende materialen
   • Je bent optimaal voorbereid op een calamiteit of evacuatie

Wat gebruikers zeggen

Wij hechten bij Severinus veel waarde aan veiligheid van onze cliënten. Het S-CAPEPOD evacuatiedeken is een heel makkelijk systeem, na 1x oefenen weet je meteen hoe het werkt. Werkt snel en is veilig.
Carlijn, Severinus
Het was leuk om te zien hoe een groep (hoger) veiligheidskundigen verrast was door het gebruikersgemak en de snelheid van de S-CAPEPLUS om slachtoffers en/of minder validen te evacueren. Inmiddels zijn de 1ste matrassen al besteld voor een Philips vestiging.
Bekkers, Philips
Voorheen hadden we de evacuatiestoel, maar het oefenen daarmee ervaarde men te vaak als belastend. Het S-CAPEPLUS evacuatiematras maakt ontruimen makkelijk en snel en wordt door niemand als zwaar ervaren.
Lilian Kelly, Land van Horne
We hebben vooral gelet op gebruiksgemak, maar ook de prijs van de S-CAPEPLUS was voor ons een pluspunt. Er wordt vaak geëvacueerd met een evacuatiestoel, maar dat is eigenlijk heel eng en onhandig, vooral als je de trap af moet.
Adriaans, Gemeente Heeze-Leende