Home/Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Nee, u probeert zo snel mogelijk het compartiment leeg te maken waar het gevaar vandaan komt. Breng de bewoners of bezoekers allemaal over naar het eerst volgende veilige compartiment.
Daar moet u mee beginnen. Voordat u naar binnengaat, voelt u met de buitenkant van de hand (nooit de binnenkant!!) of de deur warm is. Is dit niet het geval, ga dan gehurkt achter de deur zitten en open de deur langzaam. Is de deur al heet, ga dan alstublieft niet naar binnen en begin met de ontruiming van de naastgelegen kamers. De brandweer of een verantwoordelijke binnen het gebouw zal de kamer als eerste betreden.
Nee, gebruik nooit een lift in geval van noodsituaties. De kans is ook nog eens aanzienlijk groot dat de stroom wordt afgesloten, waardoor de liften niet meer gebruikt kunnen worden. Het is van groot belang om via de trappen een veilige uitweg te vinden. Wanneer hulpbehoevenden of bedlegerige patiënten aanwezig zijn, kunt u de S-CAPEPLUS of S-CAPEPOD gebruiken als hulpmiddel.
Jazeker, verschillende ambulance- en brandweerdiensten hebben al verschillende oefeningen gedaan met de S-CAPEPLUS. Ook door hen wordt de eenvoud en snelheid geprezen! Veel ambulance – en brandweermedewerkers vertillen zich letterlijk en figuurlijk steeds vaker tijdens hun werk. Dankzij de S-CAPE producten is het evacueren veel minder belastend!
Op diverse plekken in gebouwen plaatsen wij groene stickers om duidelijk te maken waar een S-CAPEPLUS zich bevindt.

Ja, dit raden wij sowieso aan. Veel ambulance diensten en brandweerkorpsen zijn inmiddels op de hoogte van de dit soort hulpmiddelen.
Ja, in principe is iedere werkgever verplicht om bedrijfshulpverlening te hebben. Bezoekers en/of personeel vertrouwt in bijna alle gevallen op de organisatie binnen een bepaald gebouw of evenement. Het aantal bedrijfshulpverleners per bedrijf is nog niet wettelijk vastgelegd.
Evacuatie en veiligheid is vaak een ingewikkeld proces. Destijds en ook nu nog bestaan er veel evacuatie hulpmiddelen die veel training en onderhoud vereisen. Bovendien zijn ook veel van deze hulpmiddelen bijzonder prijzig in aanschaf. De S-CAPEPLUS is ontwikkeld om evacueren een stuk eenvoudiger en comfortabeler te maken voor zowel de hulpverleners als de hulpbehoevenden. Een leuke bijkomstigheid is dat het evacuatiematras een stuk voordeliger is dan concurrente producten.
Ja, dit is zeker mogelijk. De S-CAPEPLUS wordt ook veelvuldig door privé personen gebruikt. U kunt altijd een offerte bij ons aanvragen. Het is raadzaam om de demonstratievideo’s goed te bekijken als u de S-CAPEPLUS aanschaft. Ook is het mogelijk om een training aan te vragen, hiervoor worden natuurlijk wel kosten in rekening gebracht.
€ 309 excl. BTW en transportkosten. Indien u geïnteresseerd bent in meerdere evacuatiematrassen, wordt er een op maat gemaakte offerte voor u verzorgd. U zult merken dat de S-CAPEPLUS een stuk voordeliger is dan andere evacuatie hulpmiddelen.
Er wordt altijd een instructie aanbevolen. Het grote voordeel van de S-CAPEPLUS is dat, wanneer u het een keer ziet en een keer zelf doet, dat u in principe al in staat bent om zelf personen te evacueren. Oefen minimaal 2 keer per jaar met de S-CAPEPLUS, zodat u de handelingen niet zal vergeten. Het evacuatiematras is zo ontzettend eenvoudig in gebruik, dat vrijwel iedereen met de S-CAPEPLUS kan werken.
Het materiaal dat is gebruikt voor de S-CAPEPLUS is 100% polyester. Dit polyester is niet brandwerend, maar brandvertragend.
Het is gebruikelijk om de S-CAPEPLUS in de buurt van een trap te positioneren. Uit de ervaring leren wij dat deze ook vaak in een kast of op een eenvoudig bereikbare plek in het gebouw wordt opgeborgen. Dankzij het lichte gewicht (5,5 kg), kan het evacuatiematras heel eenvoudig worden verplaatst.
Nee, het is absoluut niet pijnlijk. Het matras is dik (7 CM) en heeft genoeg veerkracht om eventuele klappen op te vangen.
Gebruik de S-CAPEPLUS alleen over buitenvloeren in echte noodsituaties. Tijdens trainingen is het niet raadzaam om over buitenvloeren te verslepen, doordat de buitenhoes hierdoor kan gaan slijten. In principe kan de S-CAPEPLUS over alle soorten binnenvloeren worden gebruikt.
Een dame kan zo iemand van 80 KG wegslepen. Denk altijd aan uw rug en zorg er daardoor voor dat u altijd met een rechte rug staat tijdens het trekken en slepen. Wanneer de persoon echt te zwaar is om individueel te evacueren, adviseren wij om de evacuatie met twee hulpverleners uit te voeren. De adrenaline in geval van noodsituaties zal u zeker helpen om de klus te klaren, geen zorgen! Andere evacuatie hulpmiddelen blijken een stuk zwaarder uit te vallen.
Afmeting verpakt in draagtas: 060x035x 060 cm
Afmeting met flappen ingeklapt: 060×210 cm
Afmeting met flappen opengeklapt: 190×285 cm

Klik hier om naar de S-CAPEPLUS pagina te gaan. Onderaan de pagina staat een uitgebreid overzicht met de technische specificaties.

Absoluut, iedereen is in staat om dit te doen. We adviseren u wel om 1 à 2 keer per jaar te trainen. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen!
Ja, de S-CAPEPLUS kan zo de wasmachine in! Het evacuatiematras bestaat uit twee delen: de buitenhoes en het matras. Beide elementen kunnen op 60 graden gewassen worden.
De S-CAPEPLUS wordt ook gebruikt voor de evacuatie van zwaardere personen. De flappen zijn in principe lang genoeg om ook zwaardere personen in te wikkelen. Bij een extreem grote buikomvang en gewicht raden wij aan om een extra verlengstuk voor de flappen te gebruiken. Deze is uiteraard ook tegen een lage prijs te verkrijgen.
5,5 KG. Extreem licht en dus makkelijk te verplaatsen!
Bijzonder veel bedrijven en organisaties hebben inmiddels de S-CAPEPLUS om in geval van nood snel te kunnen handelen. U zou kunnen stellen dat, in ieder gebouw met een trap, een S-CAPEPLUS aanwezig zou moeten zijn. Hierbij een indruk van diverse partijen die het evacuatiematras in geval van nood zullen gebruiken:

– Paleis ‘t Loo
– Leger des Heils
– Jeroen Bosch Ziekenhuis
– Sint Maartenskliniek
– Universitair ziekenhuis Gent
– Gemeente Heeze-Leende
– ViVa! Zorggroep

€ 90 excl. BTW en Transport kosten. Indien u geïnteresseerd bent in meerdere S-CAPEPOD’s, wordt er een op maat gemaakte offerte voor u verzorgd.
Ja, deze kan zo de wasmachine in en op 40 graden worden gewassen. Aangezien de S-CAPEPOD over sterk klittenband beschikt, adviseren wij om S-CAPEPOD’s niet in combinatie van andere artikelen (bijv. bedtextiel) te wassen.
Ja, dit is ook mogelijk. Zorg ervoor dat het drogen wordt gedaan op een lage temperatuur.
In het geval van cliënten met zware nek- en rugklachten adviseren wij om de treklussen aan het hoofdeinde van de S-CAPEPOD te gebruiken. Bij het verslepen van het bed zullen dus eerst het hoofd en de rug van de patiënt de grond raken.
Ja, dit is zeker mogelijk. De S-CAPEPOD wordt ook veelvuldig door privé personen gebruikt. U kunt altijd een offerte bij ons aanvragen. Het is raadzaam om de demonstratievideo’s goed te bekijken als u de S-CAPEPOD aanschaft. Ook is het mogelijk om een training aan te vragen, hiervoor worden natuurlijk wel kosten in rekening gebracht.
Licht is het zeker niet, maar een dame kan zo iemand wegslepen van 80 kg. Een ding is zeker, veel andere evacuatie hulpmiddelen vallen een stuk zwaarder uit. In geval van noodsituaties zult u merken dat adrenaline en wilskracht zal helpen om de klus te klaren.
Het evacuatiedoek weegt circa 900 gram, behoorlijk licht dus.
Ja, dat is mogelijk. Uiteraard moet dit wel een 1-persoons matras zijn.
Dit is ook mogelijk. U dient wel de stop er op te zetten voordat het matras wordt losgekoppeld of de in- en uitgang aan elkaar te koppeln zodat de lucht niet weg kan.
De S-CAPEPOD kunt u gebruiken bij patiënten tot en met 250 KG. Boven de 150 KG heeft u de Bariatric S-CAPEPOD nodig. Gezien de grote omvang van zo’n cliënt is een verlengstuk van de flappen nodig. In het geval van zwaargewichten, adviseren wij altijd om bij verticale evacuatie over de trap, meerdere personen te gebruiken die tijdens de evacuatie kunnen assisteren.
Nee, de S-CAPEPOD is niet brandwerend, maar wel brandvertragend.
Veel zorgbedden in binnen- en buitenland zijn inmiddels voorzien van een S-CAPEPOD. Aangezien bedlegerigheid een wereldwijd probleem is, is de S-CAPEPOD ook buiten Nederland zeer gewild. Hierbij een indruk van diverse instellingen die gebruik maken van het S-CAPEPOD evacuatiedoek:

– Ouderenwoningen & ouderencentra
– Ziekenhuizen
– Verpleegtehuizen
– Psychiatrie
– Thuiszorg
– & nog vele meer

Jazeker, in 2009 wonnen wij een innovatie award op de Medcare beurs in Mechelen. In 2011 eindigde de S-CAPEPOD op de 20ste plaats van de MKB Innovatie Top 100.
Door middel van het Reseller Programma creëert u de mogelijkheid om evacuatiematrassen en evacuatiedoeken van Tetcon in uw assortiment op te nemen en dus te verkopen.
Leuke vraag! Het hele idee achter het S-CAPE Reseller Programma is om een netwerk van resellers te creëren, die samen veiligheid en preventie hoog in de pikorde hebben staan. Een leuke bijeenkomst is het feit dat u uw firma kan laten groeien door middel van het evacuatiematras en/of evacuatiedoek te verkopen.
De hulpmiddelen op deze website zijn Tetcon producten. Sommige hulpmiddelen zijn gepatenteerd. Tetcon is een shortcut voor Technical Textile Concepts. Tetcon is gevestigd in Eindhoven, Noord-Brabant.
De S-CAPEPOD wordt als evacuatie hulpmiddel voornamelijk gebruikt in:
– Psychiatrie
– Ziekenhuizen
– Psychiatrie
– Ouderenwoningen
– Thuiszorg
– Revalidatiecentra
– Talloze andere zorginstellingen

De S-CAPEPLUS wordt door diverse organisaties gebruikt in noodsituaties, zoals:
– Kantoorgebouwen
– Ziekenhuizen & andere zorgcentra
– Hotels
– Bioscopen en theaters
– Voetbalstadia
– Scholen
– Hoogbouw
– Pretparken
– Vliegvelden
– Het openbaar vervoer
– Kleine en grote bedrijven
– Winkelcentra
– Gevangenissen

Dit is geen enkel probleem. U kunt een mailtje sturen met uitleg dat u wilt stoppen met het S-CAPE Reseller Programma. Vervolgens zullen wij alle beschikbare informatie van uw bedrijf uit het resellersysteem en van de website verwijderen.
Registreren is heel eenvoudig, klik hier om naar het Online Reseller Formulier te gaan. Aanmelden is geheel kosteloos en vrijblijvend. Na registratie wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.
Nee, dit is niet het geval. Wij gaan er natuurlijk wel vanuit dat u tijd en moeite stopt in de verkoop en promotie van beide producten. Er zal dus ook regelmatig contact zijn tussen u en collega’s van Tetcon om ontwikkelingen te bespreken.
De S-CAPE evacuatie hulpmiddelen worden inmiddels in 20 verschillende landen verkocht. In circa 15 landen hebben we resellers/distributeurs.
Nee, het S-CAPE Reseller Programma geeft u de volledige vrijheid. Als reseller bent u voornamelijk bezig met de verkoop en promotie van de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen. De verzending en voorraadhouding wordt verzorgd!
We geven u de volledige vrijheid wat betreft de promotie. Als u besluit om deel te nemen aan het Reseller Programma stellen we het zeer op prijs wanneer de evacuatie middelen op uw website wordt vermeld. Graag willen we u ook vragen om een transparant logo toe te sturen, deze zullen wij vervolgens in de video’s verwerken.
We hebben verschillende flyers, video’s en afbeeldingen ter beschikking om de S-CAPE producten te promoten. Wanneer u deze als losse bestanden wilt ontvangen, willen wij u vragen om ons even een mailtje te sturen.
In principe is het Reseller Programma geheel kosteloos en vrijblijvend. Wanneer u bijvoorbeeld het logo van uw bedrijf of agentschap wilt integreren in een van de demonstratievideo, zullen wij deze kosten voor onze rekening nemen. Dit geldt hetzelfde voor andere soorten promomateriaal. Een deelname aan een beurs zou bijvoorbeeld tot uw eigen kosten behoren, alhoewel, wellicht dat we in overleg samen aan zo’n evenement kunnen meedoen.

Algemene tips voor noodsituaties

  • Probeer rustig te blijven en denk goed na voordat u gaat handelen
  • Informeer en waarschuw verschillende mensen in uw omgeving
  • In het geval dat u in gevaar of gewond bent, alarmeer dan de hulpdiensten of vraag anderen om hulp
  • Wanneer u zelf niet gewond bent, probeer daar waar mogelijk anderen te helpen

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Stuur ons een mailtje of bel ons:
info@tetcon-ge.com
+ 31 (0) 40 298 99 55