Home/Bodypod/Transfer matras Bodypod haalt landelijk en regionaal nieuws

Transfer matras Bodypod haalt landelijk en regionaal nieuws

Dit is een kopie van het originele artikel van Omroep Brabant.

EINDHOVEN – Soms wordt er iets uitgevonden om een probleem op te lossen waarvan je niet wist dat het bestond. Een voorbeeld daarvan is de uitvinding van het Eindhovense bedrijf Tetcon. Dat heeft de Bodypod bedacht: een speciaal soort matras zodat medewerkers van uitvaartbedrijven zonder te tillen een lichaam kunnen verplaatsen.

Uitvaartorganisatie DELA benaderde het Eindhovense bedrijf omdat ze met een probleem zaten. “DELA was op zoek naar een vervanger van de brancard om lichamen uit een huis te halen”, vertelt Bob Hezemans van Tetcon. “Door het tillen van de lichamen hadden ze veel last van blessures.”

Tetcon ontwikkelde al eerder een speciaal soort matras waarmee je makkelijk mensen die niet mobiel zijn, kunt evacueren. “DELA wilde onze evacuatiematras testen om te kijken of je er ook makkelijk lichamen kan vervoeren”, zegt Hezemans.

“Alleen werkte de matras niet goed. Het hoofd kan niet vastgezet worden waardoor het alle kanten op kan bewegen”, vertelt de ondernemer verder. “Dat is niet prettig voor de medewerkers en de nabestaanden. Het is niet fijn om te zien hoe je vader of moeder bungelt op het matras.”

Het Eindhovens bedrijf ontwikkelde de zogenoemde Bodypod. “We hebben iets bedacht om het lichaam op een humane manier te verplaatsen. Een groot deel van de mensen bij DELA gaat er nu mee werken, volgens Hezemans.

De Bodypod was ook te zien bij Brabant Nieuws:

Een toelichting door Bob Hezemans werd ook gegeven op radioshow van Omroep Brabant:

About the Author:

Ik hou van content. Part-time content pionier voor Tetcon en de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

Leave A Comment