Home/Reviews

Dit is wat anderen zeggen over de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen

Onderstaande reviews zijn geschreven door klanten, resellers, gebruikers en veiligheidsexperts.

Schrijf een review
Evacuatie systeem S-CAPEPOD is het snelste, effectiefste en veiligste wat ik tot nu toe gezien heb.
Daniel Fortin, brandweercommandant, Beauceville Brandweer, Quebec, Canada
Woonzorgcentrum Stichting Sint Anna Boxmeer heeft 180 bewoners waarvan een klein deel niet zelfstandig uit bed kan. De zeer betrokken medewerkers maakten zich zorgen over de snelheid waarmee ze de bewoners in veiligheid konden brengen. Bij een calamiteit staat de verzorger, de eerste minuten, er immers alleen voor. Na een uitvoerige demo en test hebben wij besloten om 45 S-CAPEPOD’s onder alle matrassen te leggen van het verpleeghuisdeel. Dit geeft een geruststellend gevoel, samen met het evacuatiematras S-CAPEPLUS kunnen we ook bewoners met een luchtwisselmatras snel en veilig, binnen de gestelde tijd, evacueren. Dit rechtvaardigt deze geringe investering, hopende deze nooit nodig te hebben.
Arie Verhoeven, Hoofd BHV, Sint Anna Boxmeer
Wij zijn zeer actief met bedrijfsnoodorganisaties en bedrijfshulpverlening binnen de zorg.
Het aspect ontruiming van de minder zelfredzame aanwezigen is hierbij altijd een belangrijk aandachtspunt.Als adviesbureau ga je hierbij kijken naar een eenvoudige, makkelijk te hanteerbare oplossing, welke wij via Tetcon gevonden hebben in de S-CAPEPLUS en S-CAPEPODs. Eenvoudige maar doeltreffende evacuatiemiddelen die direct ingezet kunnen worden door de bedrijfshulpverleners. Tegelijkertijd kunnen we als trainingsbureau ook de BHV-ers laten werken met de materialen. Hierdoor geven we ze evacuatie hulpmiddelen die ze met beide handen aanpakken!
Wij hechten bij Severinus veel waarde aan veiligheid van onze cliënten. Dit evacuatiedeken is een heel makkelijk systeem, na 1x oefenen weet je meteen hoe het werkt. Werkt snel en is veilig.
Carlijn, medewerkster, Severinus
Wij gebruiken de evacuatiedoeken op alle plaatsen waar we niet met het bed uit de slaapkamer kunnen en we trainen hier in de ontruimingsoefeningen mee. Ook hebben we een aantal evacuatie matrassen over beiden zijn we content in het gebruik.
Theo Besselink, Stafmedewerker Veiligheid, Elver
Ik ben erg te spreken over dit middel. Je kan snel en gemakkelijk iemand van het bed laten glijden en met de trap naar beneden.

De cursisten van BHV.NL vinden het een uitkomst. Zelf ervaren hoe het is om op deze manier vervoerd te worden, is erg fijn.
Het werkt snel en doeltreffend.
BHV-instructeur, BHV.nl
Wij, Révolution Santé, kregen contact met Tetcon aan het einde van 2014 en we zijn gestart met het distribueren van hun evacuatie hulpmiddelen (S-CAPEPOD en S-CAPEPLUS) in Canada. Ze zijn erg professioneel en bieden altijd een snelle service.Het allerbelangrijkste is dat hun evacuatie hulpmiddelen heel goed zijn. We hebben veel testen en demonstraties gedaan en onze klanten vinden het geweldig. Het is een erg goed product, het is heel nuttig en het heeft een betaalbare prijs. Bedankt Tetcon voor deze geweldige uitvinding!
Luca Laurentiu, Sales & Marketing Coordinator, Révolution Santé
AriënsZorgpalet heeft 75 S-CAPEPODs (zogenaamde ontruimingslakens of evacuatiedoeken) aangeschaft om in geval van nood bedlegerige cliënten snel, veilig en met weinig mankracht te kunnen vervoeren. Eén van de vragen waarmee Hans Jansen (Hoofd Bedrijfshulpverlening) zich bezig hield is ‘Hoe kunnen we bedlegerige cliënten veilig, eenvoudig en snel vervoeren in geval van nood?’ AriënsZorgpalet besloot in dat kader 75 S-CAPEPOD’s aan te schaffen, die hiervoor ideaal bleken te zijn.
Hans Jansen, AriënsZorgpalet
 
De Sint Maartenskliniek heeft besloten alle circa 265 bedden uit te rusten met de S-CAPEPOD. Er zijn vergelijkbare middelen op de markt, maar de S-CAPEPOD® voldeed aan alle eisen. Ook vinden we het belangrijk dat het evacuatiehulpmiddel permanent onder het matras ligt en dat iedereen weet waar dat ligt. Comfort voor patiënten was eveneens een voorwaarde. Vooral omdat we hier te maken hebben met patiënten die problemen hebben met het houdings- en bewegingsapparaat; je moet iemand stabiel kunnen vervoeren. Bovendien kun je iemand met de S-CAPEPOD® eventueel nog van de trap af naar beneden vervoeren.
Bolhuis, Hoofd Receptie & Beveiliging, Sint Maartensziekenhuis
Belangrijkste is dat je bij een calamiteit op de plek weggehaald wordt en op een veilige plek even neer wordt gelegd, vervolgens kunnen andere mensen het vervolgtraject inzetten. Degene die er het snelste bij is die doet de belangrijkste handeling om je bij een brandhaard of iets dergelijks weg te halen en dat gaat zo prima, ZELFS een trap af!
Jos Blik, Obesitas Vereniging
Wij gebruiken de evacuatiedoeken op alle plaatsen waar we niet met het bed uit de slaapkamer kunnen en we trainen hier in de ontruimingsoefeningen mee. Ook hebben we een aantal evacuatie matrassen over beiden zijn we content in het gebruik.
Theo Besselink, Stafmedewerker Veiligheid, Elver
 
Piet Hezemans heeft op 2 Philips locaties een demo verzorgd.
De eerste was voor een groep Preventie managers in het hoofd kantoor van Philips Lighting op de High Tech Campus. Het was leuk om te zien hoe een groep (hoger) veiligheidskundigen verrast was door het gebruikersgemak en de snelheid van de S-CAPEPLUS om slachtoffers en/of minder validen te evacueren. De 2de Demo was in het kantoor gebouw van Philips aan de Boschdijk in Eindhoven waar de BHV-ers, na een demo ook zelf mochten proberen hoe het evacuatie matras werkte in de praktijk. Ook hier werd enthousiast geoefend zowel als slachtoffer op het matras en als BHV-er voor de evacuatie van het slachtoffer. Bij beide demo’s waren gebruikers zeer positief over het gebruikersgemak voor de BHV-ers en de comfort voor het slachtoffer op het matras. Inmiddels zijn de 1ste matrassen al besteld voor een Philips vestiging.
Jan Bekkers - BHV, Philips Benelux
 
Voorheen hadden we de evacuatiestoel, maar het oefenen daarmee ervaarde men te vaak als belastend. Het S-CAPEPLUS evacuatiematras maakt ontruimen makkelijk en snel en wordt door niemand als zwaar ervaren. Na eenvoudige instructie kunnen onze medewerkers zelfstandig oefenen. Ze oefenen ook het liggen. De evacuee voelt zich veilig en beschermd. Eenmaal in veiligheid gebracht gaat dit lichtgewicht evacuatiematras weer de trap op om de volgende cliënt te evacueren. Na vele oefeningen is het S-CAPEPLUS matras nog zo goed als nieuw! Slijtvast en oersterk materiaal. Aan dit alles hechten wij veel waarde.
Lilian Kelly, BHV manager, Land van Horne
 
Preventief werkt hier al enige maanden mee naar volle tevredenheid. Het is een snel en gemakkelijk product, en een meerwaarde voor de BHV-organisatie en ons assortiment.
Wendy Hedel, Preventief | Ammerzoden
 
Naar aanleiding van diverse ontruimingsoefeningen die wij hebben gehouden met de S-CAPEPLUS bij diverse instellingen heeft JOSSAFETY doen besluiten om de S-CAPEPLUS in het assortiment van onze JOSSAFETY-SHOP op te nemen. De S-CAPEPLUS heeft als groot voordeel dat men als slachtoffer laag bij de grond blijft en niet de diepte in hoeft te kijken zoals bij een evacuatiestoel waardoor angst en paniek kan worden voorkomen. Het is tevens mogelijk om personen die buiten bewustzijn zijn snel en flexibel te evacueren wat een groot voordeel is t.o.v. de noodvervoersgreep van Rautek bij bijvoorbeeld het afdalen van trappen.
Jos Kooijman, JOSSAFETY-SHOP | Almere
Een evacuatie middel moet in elke situatie snel, simpel er veilig door iedereen te gebruiken zijn. De S-CAPEPLUS is snel en simpel gebruiksklaar te maken met als groot voordeel de flexibiliteit tijdens het gebruik. De S-CAPEPLUS kan iemand veilig, comfortabel en zonder veel inspanning over een grote afstand vervoerd worden en is daarmee een ideale evacuatie middel.
Rob Koster, Prymos Koster | Rotterdam
De gemeente Heeze-Leende kiest als eerste gemeente in Nederland voor het evacuatiematras S-CAPEPLUS om in geval van nood burgers te kunnen evacueren. We hebben vooral gelet op gebruiksgemak, maar ook de prijs van de S-CAPEPLUS was voor ons een pluspunt. Er wordt vaak geëvacueerd met een evacuatiestoel, maar dat is eigenlijk heel eng en onhandig, vooral als je de trap af moet. We vinden het belangrijk om om onze bezoekers op een veilige en vriendelijke manier te behandelen, vandaar dat we hebben gekozen voor de S-CAPEPLUS.
Ilka Adriaans, Gemeente Heeze-Leende
Belangrijk is dat het simpel in gebruik is. Minimaal instructie is nodig en bijna iedereen kan er mee overweg en dat valt niet te zeggen over een evacuatiestoel. De brede banden geven goede grip én controle en de gladde materialen helpen in een snelle evacuatie. Snel, simpel en veilig…
Ralph van Daal, Preventia Optima | Sittard
De S-CAPEPLUS is het perfecte alternatief voor de evacuatiestoel.
Het is een veilig en eenvoudig reddingsmiddel waarbij de hulpverleners en het slachtoffer zich snel vertrouwd voelen in het gebruik. Dit blijkt keer op keer bij demonstratie van de S-CAPEPLUS. Gebruiksgemak en een veilig gebruik maken de S-CAPEPLUS tot een reddingsmiddel waar wij volledig achter staan.
Leon van Leeuwen, Fire Control BV | Den Haag
Met onze jarenlange ervaring bij de Brandweer en in de Zorg weten we dat een snelle en effectieve ontruiming van levensbelang is. Het aantal ontruimers is dan altijd een probleem en de S-CAPEPLUS is de oplossing hiervoor, de Bedrijfshulpverlener kan effectiever werken.
Marc Siebers, Respons Medical | Boxmeer
Het is makkelijk in gebruik en stukken voordeliger dan andere soortgelijke producten. Voor niet zelf redzame personen de mogelijkheid om hen in veiligheid te brengen
Cliënt, BHV Zuid-holland
De S-CAPEPLUS kan snel worden ingezet en zal naast een hoop leed ook veel geld uitsparen doordat de inzet van de brandweer achterwege gelaten kan worden.
Cliënt, Platform voor managers in de gezondheid- en ouderenzorg