0 Mijn offerte
s-capepod-evacuatiedoeken

Dit is wat anderen zeggen

Echte gebruikers laten horen wat de hulpmiddelen voor hen hebben betekend. Hier kun je ook inspiratie op doen wat andere gebruikers hebben gezegd over deze evacuatie & transfer hulpmiddelen.

Onze mensen hopen natuurlijk dat ze dit nooit moeten gebruiken, maar de algemene mening is wel dat dit een absolute vooruitgang is ten opzichte van het gebruik van een gewoon laken om minder mobiele personen toch ook te kunnen evacueren.

Ook de S-CAPEPLUS evacuatiematrassen op de administratieve diensten in de traphallen zijn top. Op die manier moet niemand zelf de keuze maken of hij/zij al dan niet een minder mobiele collega achterlaat.

Het evacueren via de trap vergelijk ik vaak met een goed gevulde dameshandtas, zwaarder is dit zeker niet, maar juist verrassend licht en comfortabel in gebruik.”

Cindy Kouwijzer - Stafmedewerker cel preventie, veiligheid & milieu

Evacuatie systeem S-CAPEPOD is het snelste, effectiefste en veiligste wat ik tot nu toe gezien heb.

D. Fortin - Brandweercommandant, Beauceville Brandweer, Quebec, Canada

Ik ben erg te spreken over dit middel. Je kan snel en gemakkelijk iemand van het bed laten glijden en met de trap naar beneden.

De cursisten van BHV.NL vinden het een uitkomst. Zelf ervaren hoe het is om op deze manier vervoerd te worden, is erg fijn.
Het werkt snel en doeltreffend.

BHV-instructeur - BHV.nl

De Sint Maartenskliniek heeft besloten alle circa 265 bedden uit te rusten met de S-CAPEPOD. Er zijn vergelijkbare middelen op de markt, maar de S-CAPEPOD® voldeed aan alle eisen. Ook vinden we het belangrijk dat het evacuatiehulpmiddel permanent onder het matras ligt en dat iedereen weet waar dat ligt. Comfort voor patiënten was eveneens een voorwaarde. Vooral omdat we hier te maken hebben met patiënten die problemen hebben met het houdings- en bewegingsapparaat; je moet iemand stabiel kunnen vervoeren. Bovendien kun je iemand met de S-CAPEPOD® eventueel nog van de trap af naar beneden vervoeren.

Bolhuis - Hoofd van Receptie & Beveiliging

Belangrijkste is dat je bij een calamiteit op de plek weggehaald wordt en op een veilige plek even neer wordt gelegd, vervolgens kunnen andere mensen het vervolgtraject inzetten. Degene die er het snelste bij is die doet de belangrijkste handeling om je bij een brandhaard of iets dergelijks weg te halen en dat gaat zo prima, ZELFS een trap af!

Jos Blik - Voorzitter

Woonzorgcentrum Stichting Sint Anna Boxmeer heeft 180 bewoners waarvan een klein deel niet zelfstandig uit bed kan. De zeer betrokken medewerkers maakten zich zorgen over de snelheid waarmee ze de bewoners in veiligheid konden brengen. Bij een calamiteit staat de verzorger, de eerste minuten, er immers alleen voor. Na een uitvoerige demo en test hebben wij besloten om 45 S-CAPEPOD’s onder alle matrassen te leggen van het verpleeghuisdeel. Dit geeft een geruststellend gevoel, samen met het evacuatiematras S-CAPEPLUS kunnen we ook bewoners met een luchtwisselmatras snel en veilig, binnen de gestelde tijd, evacueren. Dit rechtvaardigt deze geringe investering, hopende deze nooit nodig te hebben.

A. Verhoeven - Hoofd BHV

AriënsZorgpalet heeft 75 S-CAPEPODs (zogenaamde ontruimingslakens of evacuatiedoeken) aangeschaft om in geval van nood bedlegerige cliënten snel, veilig en met weinig mankracht te kunnen vervoeren. Eén van de vragen waarmee Hans Jansen (Hoofd Bedrijfshulpverlening) zich bezig hield is ‘Hoe kunnen we bedlegerige cliënten veilig, eenvoudig en snel vervoeren in geval van nood?’ AriënsZorgpalet besloot in dat kader 75 S-CAPEPOD’s aan te schaffen, die hiervoor ideaal bleken te zijn.

Hans Jansen - Hoofd BHV

Wij hechten bij Severinus veel waarde aan veiligheid van onze cliënten. Dit evacuatiedeken is een heel makkelijk systeem, na 1x oefenen weet je meteen hoe het werkt. Werkt snel en is veilig.

Carlijn - Woonbegeleidster

Wij gebruiken de evacuatiedoeken op alle plaatsen waar we niet met het bed uit de slaapkamer kunnen en we trainen hier in de ontruimingsoefeningen mee. Ook hebben we een aantal evacuatie matrassen over beiden zijn we content in het gebruik.

T. Besselink - Hoofd BHV