0 Mijn offerte
reviews-evacuatiematrassen

Dit is wat anderen zeggen

Echte gebruikers laten horen wat de hulpmiddelen voor hen hebben betekend. Hier kun je ook inspiratie op doen wat andere gebruikers hebben gezegd over deze evacuatie & transfer hulpmiddelen.

In eerste instante lijkt het matras “eng”. Maar na het oefenen en er zelf ook op hebben gelegen zijn alle gebruikers heel positief. Gelukkig hebben we de matrassen nog niet in een echte situatie hoeven inzetten.

R. Nefs - Beleidsmedewerker crisisbeheersing - Máxima MC

“Dankzij de praktische eigenschappen kan dit evacuatiematras zelfs door een leek gebruikt worden. Natuurlijk zijn meerdere hulpverleners beter, maar bij twijfel is één persoon voldoende. Bovendien ligt ‘het slachtoffer’ altijd veilig en kan hij/zij zowel verticaal als horizontaal geëvacueerd worden. “

Heinz Lippe - Hoofd Veiligheid

Onze mensen hopen natuurlijk dat ze dit nooit moeten gebruiken, maar de algemene mening is wel dat dit een absolute vooruitgang is ten opzichte van het gebruik van een gewoon laken om minder mobiele personen toch ook te kunnen evacueren.

Ook de S-CAPEPLUS evacuatiematrassen op de administratieve diensten in de traphallen zijn top. Op die manier moet niemand zelf de keuze maken of hij/zij al dan niet een minder mobiele collega achterlaat.

Het evacueren via de trap vergelijk ik vaak met een goed gevulde dameshandtas, zwaarder is dit zeker niet, maar juist verrassend licht en comfortabel in gebruik.”

Cindy Kouwijzer - Stafmedewerker cel preventie, veiligheid & milieu

De S-CAPEPLUS is het perfecte alternatief voor de evacuatiestoel. Het is een veilig en eenvoudig reddingsmiddel waarbij de hulpverleners en het slachtoffer zich snel vertrouwd voelen in het gebruik. Dit blijkt keer op keer bij demonstratie van de S-CAPEPLUS. Gebruiksgemak en een veilig gebruik maken de S-CAPEPLUS tot een reddingsmiddel waar wij volledig achter staan.

Leon van Leeuwen - Hoofd opleiding & training

Preventief werkt hier al enige maanden mee naar volle tevredenheid. Het is een snel en gemakkelijk product, en een meerwaarde voor de BHV-organisatie en ons assortiment.

W. Kluft - Eigenaresse

Piet Hezemans heeft op 2 Philips locaties een demo verzorgd. De eerste was voor een groep Preventie managers in het hoofdkantoor van Philips Lighting op de High Tech Campus in Eindhoven. Het was leuk om te zien hoe een groep (hoger) veiligheidskundigen verrast was door het gebruikersgemak en de snelheid van de S-CAPEPLUS om slachtoffers en/of minder validen te evacueren. De 2de Demo was in het kantoor gebouw van Philips aan de Boschdijk in Eindhoven waar de BHV-ers, na een demo ook zelf mochten proberen hoe het evacuatie matras werkte in de praktijk. Ook hier werd enthousiast geoefend zowel als slachtoffer op het matras en als BHV-er voor de evacuatie van het slachtoffer. Bij beide demo’s waren gebruikers zeer positief over het gebruikersgemak voor de BHV-ers en de comfort voor het slachtoffer op het matras. Inmiddels zijn de 1ste matrassen al besteld voor een Philips vestiging.

Jan Bekkers - Hoofd BHV

De gemeente Heeze-Leende kiest als eerste gemeente in Nederland voor het evacuatiematras S-CAPEPLUS om in geval van nood burgers te kunnen evacueren. We hebben vooral gelet op gebruiksgemak, maar ook de prijs van de S-CAPEPLUS was voor ons een pluspunt. Er wordt vaak geëvacueerd met een evacuatiestoel, maar dat is eigenlijk heel eng en onhandig, vooral als je de trap af moet. We vinden het belangrijk om om onze bezoekers op een veilige en vriendelijke manier te behandelen, vandaar dat we hebben gekozen voor de S-CAPEPLUS.

Ilka Adriaans - BHV-coördinator

Wij gebruiken de evacuatiedoeken op alle plaatsen waar we niet met het bed uit de slaapkamer kunnen en we trainen hier in de ontruimingsoefeningen mee. Ook hebben we een aantal evacuatie matrassen over beiden zijn we content in het gebruik.

T. Besselink - Hoofd BHV

Voorheen hadden we de evacuatiestoel, maar het oefenen daarmee ervaarde men te vaak als belastend. Het S-CAPEPLUS evacuatiematras maakt ontruimen makkelijk en snel en wordt door niemand als zwaar ervaren. Na eenvoudige instructie kunnen onze medewerkers zelfstandig oefenen. Ze oefenen ook het liggen. De evacuee voelt zich veilig en beschermd. Eenmaal in veiligheid gebracht gaat dit lichtgewicht evacuatiematras weer de trap op om de volgende cliënt te evacueren. Na vele oefeningen is het S-CAPEPLUS matras nog zo goed als nieuw! Slijtvast en oersterk materiaal. Aan dit alles hechten wij veel waarde.

L. Kelly - BHV'er