Home/Reddingsdoeken
Reddingsdoek om te blussen en te redden

Retmex Reddingsdoek – Nomex Model

Dit is het Nomex Model van de Retmex Reddingsdoeken. Dit reddingsdoek heeft twee functies. Met dit hulpmiddel kun je namelijk personen redden én een brand blussen. Het reddingsdoek is compact en makkelijk mee te nemen. Dankzij Nomex® & Kevlar® is deze Retmex hitte- en vlambestendig. Het reddingsdoek is ontworpen in samenwerking met Belgische en Nederlandse brandweerlieden.

Lees verder

Retmex Reddingsdoek – Comfort Model

De Retmex Comfort Model wordt gebruikt om slachtoffers van en naar de brancard te verplaatsen. Het Comfort Model is uitgerust met PVC handvatten. Hierdoor hebben hulpverleners meer comfort bij het optillen van een slachtoffers. Het Comfort Model is voorzien van 12 draag handles.

Het Comfort Model van de Retmex is waterdicht en eenvoudig schoon te maken.

Lees verder
Retmex Draagzeil - Comfort Model
Retmex Reddingsdoek - Compact Model

Retmex Reddingsdoek – Compact Model

Deze Compacte Versie van het Retmex Reddingsdoek kan tot een klein pakketje opgerold worden, waardoor je deze makkelijk mee kunt nemen. Het model wordt ingezet bij evacuaties op een moeilijk begaanbaar terrein, zoals festivals, evenementen, stranden, heides, duinen en recreatiegebieden. Ook dit model kun je gebruiken om personen van en naar de brancard te tillen.

Met een handige karabijnhaak kun je het pakket aan je kleding vastmaken.

Lees verder