0 Mijn offerte
22 / 11 / 2016

UZ Gent plaatst 950 nieuwe evacuatiedoeken onder de bedden

Deel op social media Categorie

Het Universitair Ziekenhuis Gent heeft onlangs zijn 950 bestaande evacuatiedoeken vervangen voor S-CAPEPODs. Het Belgisch academische ziekenhuis voert al jarenlang een preventief beleid op het gebied van brandveiligheid. De nieuwe evacuatiedoeken, die nu permanent onder het matras van de cliënten liggen, moeten de evacuatie snelheid bij een potentiële ramp verhogen. De keuze voor dit evacuatiemiddel kwam niet van de een op de andere dag. Integendeels zelfs, er ging een zeer strenge selectie aan vooraf.


Ondertussen zijn er namelijk heel wat hulpmiddelen op de markt die zich toespitsen op de evacuatie van bedlegerige cliënten. Om een gerichte keuze te maken, deed het ziekenhuis uit Gent
een uitgebreid onderzoek. De keuze van het evacuatie hulpmiddel werd gebaseerd op verschillende criteria, zoals: gebruiksgemak, vlotheid in gebruik, kostprijs, noodzakelijke opleidingstijden, onderhoud, anti-bacteriologisch, opmaak gemak,  doelgroepen, comfort, snelheid van evacueren en de minimale lichamelijke belasting van de hulpverlener.

UZ Gent aan de slag met evacuatiedoek

Medewerkers van UZ Gent aan de slag met evacuatiedoek S-CAPEPOD

Uiteindelijk werd het evacuatiedoek de S-CAPEPOD uit de drie laatst overgebleven hulpmiddelen gekozen door de veiligheidsexperts van het ziekenhuis.

Hoe werkt het evacuatiedoek
S-CAPEPOD? Bekijk hier de video