0 Mijn offerte
14 / 09 / 2021

Tetcon accepteert Bitcoin als betaalmethode

Deel op social media Categorie

Interesse in digitale valuta neemt toe

De migratie naar digitale betalingen blijft versnellen, niet alleen door de pandemie, maar ook door een toegenomen interesse in digitale valuta van consumenten en instellingen.

Daarom heeft Tetcon vandaag aangekondigd dat het zijn klanten toestaat cryptocurrency te gebruiken om te betalen voor goederen en diensten die van het bedrijf zijn gekocht. De stap komt door toenemende vraag naar producten uit landen met onstabiele binnenlandse valuta’s die hebben geleid tot enorme inflatiestijgingen in die specifieke landen. Ook hebben centrale banken in sommige landen de binnenlandse verkoop van euro’s of dollars verboden, waardoor de handel tussen de potentiële klant en Tetcon onmogelijk is. Ook krijgen sommige klanten te maken met gigantisch hoge transactiekosten vanuit hun lokale banken als ze willen betalen in Euro’s of met zogenaamde wisselkosten als de lokale valuta gebruikt wordt. En dat is volgens Tetcon een gemiste kans.

Veel potentie

De acceptatie van cryptovaluta is tot nu toe vaak gehinderd door de beperkte toepasbaarheid als ruilmiddel vanwege de kosten, snelheid om transacties uit te voeren en de volatiliteit. Steeds meer bedrijven beginnen nu echter het potentieel in de digitale valuta te zien en accepteren het als betaalmethode. En dat is nog een reden waarom Tetcon besloot om deze betaalmogelijkheid voor haar klanten in te voeren.

Betaling via Bitpay

Tetcon brengt geen transactiekosten in rekening voor betalingen met crypto en er kan slechts één type munt per bestelling worden gebruikt. Alle hulpmiddelen die je bij Tetcon kunt bestellen, kunnen afgerekend worden met deze betaalmethode. Het ontvangen van betalingen gaat via Bitpay.

 

Veel gelezen: Dankzij jouw hulp heeft Tetcon 218 bomen geplant in 2020