Home/Tetcon/Brand in de zorg/Kortsluiting in Indiaas ziekenhuis met dodelijke afloop

Kortsluiting in Indiaas ziekenhuis met dodelijke afloop

Evacuatie in ziekenhuis India

Kortsluiting zorgt voor brand met dodelijke afloop voor minstens 22 patiënten in een Indiaas ziekenhuis in de buurt van Odisha. De politie meldt dat de vlammenzee begon op de dialyse afdeling en snel oversloeg naar de intensive care. Het dodental zal waarschijnlijk nog oplopen, doordat veel patiënten nog in kritieke toestand liggen, aldus een verklaring. Rapporten hebben inmiddels duidelijk gemaakt dat rookinademing de oorzaak is van de sterfgevallen.

De brandweer had veel moeite om het gebouw binnen te dringen. Dit laten foto’s van lokale media zien. Ramen moesten opengebroken worden. Ook liep het redden en evacueren van de patiënten niet vlekkeloos. Inmiddels zijn er meer dan 100 patiënten overgebracht naar een ander ziekenhuis in de buurt.

India werd in 2011 ook getroffen met een brand in een ziekenhuis in Calcutta. Daar kwamen 100 patiënten om het leven. Dit is overigens niet de eerste ziekenhuisbrand deze maand. Twee weken geleden werd ook een ultra-modern ziekenhuis in het Duitse Bochum getroffen door een vlammenzee.

About the Author:

Ik hou van content. Part-time content pionier voor Tetcon en de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

Leave A Comment