Home/S-CAPEPLUS evacuatiematras, S-CAPEPOD evacuatiedoek, Training/Instructieboekje voor S-CAPE evacuatie hulpmiddelen

Instructieboekje voor S-CAPE evacuatie hulpmiddelen

Onderaan in dit artikel vindt u nieuwe instructieboekjes voor het evacuatiedoek S-CAPEPOD en het evacuatiematras S-CAPEPLUS.

Het gebruik van de evacuatie hulpmiddelen is simpel, ontzettend simpel. Dit hebben we al vaker benadrukt. Ondanks de eenvoud kan een beetje begeleiding geen kwaad. Wellicht heeft u zichzelf wel eens afgevraagd hoe dat u stap voor stap een S-CAPEPOD of S-CAPEPLUS moet gebruiken? Hiervoor is een gedetailleerd instructieboekje de oplossing. Sommige tips en tricks zullen misschien erg voor de hand te liggen, maar in de praktijk worden ze toch niet altijd nageleefd.

Met deze boekjes leert u de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen tot in de puntjes kennen. Naast de instructies kunt u ook de benodigde veiligheidsinformatie vinden in het boekje.

Graag willen we ook nog een paar tips meegeven voor het volgen van deze instructies:

Hou het bij de hand tijdens een ontruimingsoefening
Gaat u collega’s leren hoe dat een S-CAPEPOD of S-CAPEPLUS gebruikt moet worden? Hou het instructieboekje altijd bij de hand. Zo kunt u altijd even terug kijken wanneer een handeling niet duidelijk is. Wanneer u weet hoe dat het werkt, kunt u aan de slag.

Bereid de instructies goed voor
Ook al heeft u de instructies en de veiligheidsinformatie helemaal helder in uw hoofd, kunt u bepaalde handelingen toch vergeten. Het handigst is om net voor het productgebruik de instructies nog eens zorgvuldig door te nemen.

Stap voor stap
De instructies van het evacuatiedoek en het evacuatiematras worden stap voor stap beschreven. Ga stap voor stap te werk om alle simpele handelingen onder de knie te krijgen.

Oefen regelmatig
Zoals we wel vaker benadrukken, moet ontruimen geoefend worden. Dit geldt ook voor het gebruik van de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen. Oefen regelmatig met de BHV’ers en werknemers. Vaak is zo’n oefeningen ook nog eens hartstikke leuk!

Combineer het met de demonstratie video’s
Bestudeer het instructieboekje tijdens het kijken van de demonstratie video’s op het Tetcon Youtube kanaal. Zo kunt u tekst, geluid en beeld combineren tijdens het leerproces.

Tot slot, het instructieboekje is een handleiding die bij bestellingen worden meegeleverd. Het aantal kan variëren. Vandaag sluiten we af met onze welbekende evacuatie-kreet; ‘Don’t hesitate, use S-CAPE to evacuate’.

 

About the Author:

Ik hou van content. Part-time content pionier voor Tetcon en de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

Leave A Comment