Home/Tetcon/S-CAPEPLUS evacuatiematras/Een grote stap voor evacuatiematras S-CAPEPLUS

Een grote stap voor evacuatiematras S-CAPEPLUS

Tetcon werkte maar liefst anderhalf jaar aan een nieuw evacuatiematras. Het resultaat? De S-CAPEPLUS Premium. Hier lees en zie je alles hoe dit nieuwe evacuatie middel tot stand is gekomen.

Al in 2016 werden wij een aantal keren benaderd door bedrijven uit de industrie of we een alternatief konden maken voor de welbekende evacuatiestoel. Die hadden we al, het evacuatiematras S-CAPEPLUS. Na een aantal testjes vroeg men of er veranderingen gemaakt konden worden aan het huidige model van de S-CAPEPLUS, zodat deze toegepast kon worden voor de industrie. Industriebedrijven hebben vaak te maken met geperforeerde trappen, zowel binnen als buiten. Het Trevira CS polyester aan de onderzijde van de standaarduitvoering zou kapot gaan. Tijdens demonstraties van het evacuatie middel kwamen we er achter dat dit ‘probleempje’ ook voorkwam bij zorginstellingen, waar de noodtrappen soms aan de buitenzijde zitten.

We gingen aan de slag. ‘Appeltje-eitje’ dachten we. Met de nadruk op ‘dachten we’. We kwamen al snel van de koude kermis terug. De zoektocht naar de juiste materialen viel niet mee. Door onze ervaring met anti-scheur materialen kwamen we Dyneema tegen. Een Nederlandse textiel-vinding van het Limburgse DSM. Wanneer je gaat werken met Dyneema® komen er andere confectie technieken en zwaardere machines aan te pas. Dyneema® is namelijk een dik breisel en geen dun weefsel zoals het Trevira CS dat we voorheen gebruikten.

Op 17 oktober 2016 deden we al onze eerste test met het eerste prototype van het premium S-CAPEPLUS model. Hier zie je de beelden:

Deze test was nog maar het begin. We wilden een middel maken dat voldeed aan de eisen van morgen. Zo voegden we head blocks toe, kwam er een nieuwe draagtas, plaatsen we extra bruggen in de treklussen en kwam er een speciale cardboard aan het voeteneinde. Als klap op de vuurpijl? We rusten de volledige onderkant uit met ‘s werelds sterkste vezel, Dyneema®. Al deze aanpassingen resulteerden in een super sterk evacuatiematras die de vluchtveiligheid bij bedrijven, instellingen en fabrieken gaat verhogen. Bovendien is het een evacuatie middel die iedere bedrijfshulpverlener met een gerust hart kan gebruiken. Oh, en de S-CAPEPLUS Premium heeft ook geen onderhoudscontract.

Zie de foto’s van het hulpmiddel hieronder of ga via deze link direct naar de productpagina:

Evacuatie mat voor mindervaliden
Escape evacuatie hulpmiddel van Tetcon
Alternatief voor een evacuatiestoel
Sleepmatras voor ontruimingen
Meer informatie over prijzen

About the Author:

Ik hou van content. Part-time content pionier voor Tetcon en de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

Leave A Comment