Home/Tetcon/Evacuatie/Wat gebeurde er bij de Grenfell Toren in Londen? In beeld gebracht.

Wat gebeurde er bij de Grenfell Toren in Londen? In beeld gebracht.

Evacuatie van Grenfell toren

Grenfell Toren – Een brand brak uit in appartementencomplex Grenfell Tower op 14 juni, 2017. Via deze weg proberen wij te visualeren wat er die nacht gebeurde. Mede dankzij de Guardian.

Het was net na één uur ‘snachts. Het appartementencomplex, wat dichtbij Notting Hill in West-Londen ligt, telt minstens 24 verdiepingen en omvat 120 appartementen. De brand, die om 00:54u begon, werd een van de grootste tragedie in Britse geschiedenis..

Grenfell toren

De veiligheidsdiensten spoedden zich naar de plek van onheil.

De Londense ambulancediensten vertelden dat ze gebeld werden om 01:29u. Binnen een korte tijd, vertrekken maar liefst 20 ploegen naar de plek van onheil. Brandweermannen arriveerden binnen zes minuten. Met maar liefst tweehonderd brandweermannen sterk, inclusief blusvoertuigen en een reeks gespecialiseerde voertuigen, waaronder 14 reddingsvoertuigen.

Hoeveel mensen werden getroffen door de brand?

De politie heeft bevestigd dat minstens 79 mensen gestorven zijn. Er wordt verwacht dat dit aantal nog oploopt. Er zijn verschillende ooggetuigen die zagen dat mensen gevangen zaten in de brand. Meer dan vijfenzeventig mensen zijn naar vijf ziekenhuizen in Londen gebracht.

Evacuatie van appartementen in de omgeving

Vallend puin zorgde ervoor dat een aantal gebouwen in de omgeving geëvacueerd moesten worden. Dat gebeurde diezelfde avond direct.

In navolg van de brand werden nog eens duizenden mensen geëvacueerd omdat ook hun appartementencomplexen niet brandveilig blijken te zijn. Volgens velen gebeurde dit ‘halsoverkop’. Veel bewoners zijn boos omdat ze zich niet konden voorbereiden. Het aanpassen van de gebouwen die niet brandveilig zijn, zal zo’n 3 tot 4 weken in beslag nemen.

Grenfell toren

Wat weten we over de Grenfell toren?

Het appartementencomplex is gebouwd in de jaren ’70, als onderdeel van het Lancaster West Estate project. Het is recent gerenoveerd voor tien miljoen pond. Tijdens de renovatie werden de volgende zaken vernieuwd: externe bekleding, dubbele beglazing en een nieuw gemeenschappelijk verwarmingssysteem. Plannen voor de herontwikkeling tonen ook de enkele traphal.

Een groep bewoners zei op woensdagochtend dat ze meerdere keren waarschuwden voor brandrisico bij Grenfell Tower. Ze beweren ook dat een grote brand nipt was voorkomen na kortsluiting in 2013.

De Grenfell Action Group zei dat hun zorgen werden genegeerd door Kensington and Chelsea council, dat de blok bezit, en door de local tenant management organisation [KCTMO], die de huizen in de gemeente beheert.

Sommige van de kernvragen die gesteld worden richten de aandacht op de bekleding die werd toegebracht aan het gebouw als onderdeel van de recente renovatie.

 

About the Author:

Ik hou van content. Part-time content pionier voor Tetcon en de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

Leave A Comment