Home/Evacuatiematrassen

Evacuatiematras modellen

Evacuatiematrassen zijn er in verschillende soorten in maten. In dit overzicht maak je kennis met drie verschillende modellen van de S-CAPEPLUS Evacuatiematras en de
S-CAPEKIDS Evacuatiematras. Alle matrassen zijn geschikt voor een horizontale evacuatie, maar ook voor trap evacuaties.  Deze evacuatiematrassen worden gebruikt door ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen, universiteiten, musea, bioscopen, bedrijven en ga zo maar door. Al deze hulpmiddelen zijn ontwikkeld om niemand achter te laten tijdens noodsituaties. Bovendien krijg je geen onderhoudscontract en bespaar je gigantisch veel tijd om hulpverleners of BHV’ers op te leiden.

Evacuatiematras S-CAPEPLUS

S-CAPEPLUS Evacuatiematras – Basic model

Dit is het evacuatiematras S-CAPEPLUS. Dit hulpmiddel gaat je helpen om minder-mobiele personen te evacueren tijdens een calamiteit. De S-CAPEPLUS is ontwikkeld om zowel horizontaal als verticaal evacueren. Inmiddels zijn al duizenden organisaties in binnen- en buitenland voorzien van dit levensreddende hulpmiddel. Van ziekenhuizen tot bedrijven en van scholen tot musea. Snelheid, eenvoud en comfort staan centraal bij dit hulpmiddel, hetgeen wat zo ontzettend belangrijk is tijdens een noodsituatie.

Lees meer over evacuatiematras S-CAPEPLUS

S-CAPEPLUS Premium

Dit premium evacuatiematras is gemaakt van ‘s werelds sterkste vezel, Dyneema®. Een onverwoestbaar evacuatiematras. Speciaal gemaakt voor buitentrappen met ruwe ondervloeren, buitengebieden en geperforeerde brandtrappen.

Deze premium versie van S-CAPEPLUS is ook voorzien van head blocks en een handige card board voor meer comfort.

Lees verder over S-CAPEPLUS Premium
Matras om mindervalide te evacueren
Matras om mindervalide te evacueren

S-CAPEPLUS – Youth Model

Dit verkleinde evacuatiematras is gemaakt om jonge kinderen te evacueren bij calamiteiten. Het is ontworpen op de vraag van basisscholen en kinderziekenhuizen. Deze versie van de S-CAPEPLUS heeft een lengte van 175 cm. Het gebruikte materiaal is brandvertragend en anti-bacterieel.

Dit Youth Model van S-CAPEPLUS wordt verpakt in een handige Wall Cover waardoor deze aan de muur bevestigd kan worden.

Lees verder over S-CAPEPLUS Youth Model

Evacuatiematras voor baby’s en peuters

Het evacuatiematras S-CAPEKIDS is ontworpen om baby’s en peuters te evacueren tijdens een noodsituatie. Dit hulpmiddel wordt ingezet bij kinderdagverblijven, kinderziekenhuizen en kraamafdelingen. Eigenlijk op alle plekken waarbij baby’s en peuter via de trap naar beneden moeten. Hiermee ben je in staat om 4 kleintjes tegelijk naar een veilige plek te brengen.

Lees verder over evacuatiematras S-CAPEKIDS
Evacuatiematras voor baby