Evacuatie

Home/Evacuatie

Een snelle evacuatie is essentieel in geval van nood

Er bestaat een grote kans dat een aanzienlijk deel van de aanwezige personen in een gebouw, niet zelfstandig redzaam is. Bij evacuatie over trappen, zijn deze personen dus afhankelijk van anderen. Het aantal personen die niet zelfstandig redzaam zijn in gebouwen is aanzienlijk toegenomen, doordat de toegankelijkheid en mobiliteit voor en van minder-validen is verbeterd. Ook bestaat er toename van vergrijzing en het aantal mensen met overgewicht in onze samenleving. Tegenwoordig zijn evacuatiematrassen en evacuatiedoeken niet meer weg te denken uit gebouwen en zorginstellingen.

Lees waar het evacuatiedoek S-CAPEPOD en evacuatiematras S-CAPEPLUS als hulpmiddel dienen

Flyer downloaden

Waarom en wanneer zijn de evacuatie hulpmiddelen van essentieel belang?

Tijdens alledaagse activiteiten bestaat er altijd een kans dat noodsituaties ontstaan en gebouwen moeten worden ontruimd.
Flyer downloaden

Een evacuatiematras, zoals de S-CAPEPLUS, is onmisbaar in uw BHV-plan

Een ding is zeker; bedrijfshulpverlening is maatwerk! Om gevallen van brand en andere calamiteiten te beperken, zijn bedrijven en organisaties verplicht om bedrijfshulpverlening op een professionele manier te regelen. In geval van noodsituaties bestaat er altijd een kans dat personen hulp nodig hebben om zichzelf in veiligheid te brengen.

Om letsel of schade bij de BHV’er of de hulpbehoevende te voorkomen, zou een eenvoudig, snel en niet-belastend evacuatie hulpmiddel aanwezig moeten zijn. Het evacuatiematras S-CAPEPLUS is zo’n hulpmiddel waarbij men met een gerust hart te werk kan gaan. Tijd winnen in noodsituaties is gegarandeerd met de S-CAPEPLUS!

Bedlegerige cliënten op een eenvoudige manier evacueren?

Het evacuatiedoek S-CAPEPOD zorgt ervoor dat bedlegerige cliënten in zorgcentra ontzettend snel en eenvoudig
kunnen worden geëvacueerd. Net als de S-CAPEPLUS is de S-CAPEPOD absoluut niet belastend!

De veiligheid van uw cliënten centraal stellen!

Onze #1 prioriteit is de veiligheid van uw cliënten. We geloven heilig in het S-CAPEPOD evacuatiedoek en brengen het veiligheidsniveau binnen uw zorginstelling naar een hoger niveau! De S-CAPEPOD bevindt zich tussen het frame van een bed en de matras. In geval van nood, kan u op de S-CAPEPOD rekenen!

De voordelen van dit escape evacuatiedoek

  • Het snelste evacuatiedoek voor de evacuatie van bedlegerige cliënten
  • Ontzettend eenvoudig in gebruik – kan door 1 persoon bediend worden
  • Geen drukpunten onder het matras
  • Geschikt voor alle soorten trappen
  • Veroorzaakt geen blokkades in trappengangen
  • Wasbaar, vocht doorlatend, ademend, soepel & glad

Bekijk de S-CAPEPOD video