Home/Tetcon/S-CAPEPOD evacuatiedoek/Hoe veilig zijn zwaarlijvige cliënten tijdens een noodgeval? Tetcon kondigt exclusieve partnership aan.

Hoe veilig zijn zwaarlijvige cliënten tijdens een noodgeval? Tetcon kondigt exclusieve partnership aan.

Benmor Medical & Tetcon

Benmor Medical slaat handen in één met Tetcon. Benmor wordt exclusief distributeur van Tetcon’s bariatrische evacuatie oplossingen in het Verenigd Koninkrijk.

De aanhoudende groei van Benmor Medical leidt tot nieuwe samenwerking met Tetcon.

In een noodsituatie is het cruciaal dat iedereen in het gebouw zo snel mogelijk . Voor een bariatrische patiënt kan dit een uitdaging zijn, heeft jouw organisatie de juiste procedures toegepast voor deze groep cliënten? Is het ‘vluchtveilig‘ voor hen? Er zijn talloze redenen denkbaar waarom een gebouw moet ontruimen. Met de Bariatric S-CAPEPOD wilt het bedrijf voorkomen dat iemand achterblijft tijdens zo’n evacuatie. Het middel is nu exclusief verkrijgbaar bij Benmor Medical in het Verenigd Koninkrijk.

Met de evacuatiemiddelen kan men patiënten tot 500 kg redden. De evacuatiedoeken helpen minder-mobiele patiënten met een grote omvang te evacueren wanneer elke seconde telt. Vanwege de snelheid, het gebruiksgemak en het comfort worden deze evacuatie hulpmiddelen door veel zorgorganisaties gebruikt. Wereldwijd. Denk daarbij aan zorgcentra, privéziekenhuizen en verzorgingstehuizen. 

Benmor Medical bestaat al meer dan 22 jaar. Hun doel? “Ons doel is eenvoudig. We willen de meest geschikte, innovatieve en veiligste producten voor bariatrische patiënten en hun verzorgers kunnen aanbieden. Onze samenwerking met Tetcon brengt een nieuw en opwindend domein in ons assortiment en helpt onze visie te verwezenlijken. Met deze aanvulling kunnen we veiligheid bieden aan patiënten en professional in de gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk.”, zegt een woordvoerder van de Engelse firma.

Wat is de S-CAPEPOD?

Naar verwachting zal het aantal volwassenen met obesitas in 2030 stijgen naar zo’n 11 miljoen personen (NICE, 2014). Benmor Medical vindt het van cruciaal belang dat zorgpersoneel begrijpt hoe deze patiëntengroep gered kan worden bij een noodsituatie. Zo snel en zo veilig mogelijk. 

Een van Tetcon’s meest recente innovaties is de de Bariatric S-CAPEPOD. Ontworpen om zorgprofessionals te helpen bij het evacueren van bariatrische mensen. Het is getest tot 500 kg.

De Bariatric S-CAPEPOD ligt permanent tussen het frame van het bed en de matras. Door middel van meerdere flappen wordt de cliënt op de matras gefixeerd. In ongeveer zestig seconden is de patiënt klaar voor evacuatie. De reden om dit met het matras te doen? Omdat deze cliënten vaak bedlegerig zijn.

De Bariatric S-CAPEPOD is het enige evacuatie systeem voor zwaardere personen die permanent onder de matras zit. Dit betekent dat het evacuatiemiddel altijd toegankelijk is voor hulpverleners.

Ook zijn er speciale evacuatiematrassen voor minder-mobiele personen verkrijgbaar.

Over Benmor Medical

Benmor Medical is een onafhankelijke leverancier van bariatrische verzorgingsapparatuur in het Verenigd Koninkrijk. Het was eerste bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat zich specialiseerde in bariatrische behandelingsapparatuur voor patiënten.

Over Tetcon

Bij Tetcon helpen we organisaties door de kracht van slimme en technische textieloplossingen. We leveren veiligheid en service via allerlei textielconcepten voor organisaties over de hele wereld. We ontwerpen, ontwikkelen en verkopen een breed scala aan textielconcepten die zich op verschillende gebieden richten. Deze concepten variëren van evacuatiemiddelen tot snijbestendige kleding. De concepten van Tetcon worden in meer dan 20 landen gebruikt. Tetcon is gevestigd in het hart van het Brainport-gebied (Eindhoven, Nederland).

Dit is een persbericht van Benmor Medical.

About the Author:

Ik hou van content. Part-time content pionier voor Tetcon en de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

Leave A Comment