Home/Hulpmiddelen/S-CAPEKIDS Evacuatiematras

S-CAPEKIDS Evacuatiematras

Een evacuatie hulpmiddel om pasgeborenen, baby’s en peuters te redden tijdens een calamiteit.

Waarom dit evacuatiematras?

We zijn in dit project gedoken door adviescentrum Preventief uit Hedel. Zij vroegen of wij een oplossing hadden voor het evacuatie probleem bij kraamafdelingen of kinderdagverblijven. Jonge kinderen en baby’s zijn natuurlijk ontzettend kwetsbaar bij een calamiteit. Bij noodsituaties op kraamafdelingen of kindercrèches zijn sommige kinderen niet zelf-redzaam. Met dit hulpmiddel kunt u 4 baby’s of peuters tegelijk evacueren.  Doordat we de baby’tjes optimale bescherming willen bieden, hebben we veel testen moeten doen om tot het eindresultaat te komen.

Het evacuatiematras S-CAPEKIDS is nu “geboren”.

  • Drie kernwaarden staan centraal: snelheid, eenvoud en comfort.
  • Optimale bescherming voor de kleintjes

Voor kinderdagverblijven, kraamafdelingen en kinderziekenhuizen

Één of twee hulpverleners zijn in staat om vier baby’tjes te evacueren. In combinatie met een buidelzak kunt u zelfs 5 of 6 kleintjes in veiligheid te brengen. Dit gaat om baby’s en peuter tot en met 4 jaar. Het evacuatiematras wordt ingezet op plekken waarbij je via de trap zal moeten evacueren.

Eén matras, zoveel eenvoudiger en comfortabeler

Als hulpverlener haal je de kinderen op en draagt deze over aan je collega. Deze legt de kinderen op het matras. Eerst worden de buik en armpjes gefixeerd. Daarna het hoofdje. Wanneer je alles bevestigd hebt, sluit je de flap om het rompje. Zodra alle kinderen veilig gefixeerd liggen, zet je de evacuatie in gang.

Ondanks de eenvoud van dit evacuatie hulpmiddel, heb je misschien interesse in een demonstratie? We komen graag bij je op locatie langs om dit te laten zien.

Een Wall Cover beschermt het evacuatiematras

Bij iedere S-CAPEKIDS evacuatiematras die je bestelt, krijg je standaard een groene Wall Cover erbij. Hiermee kun je het hulpmiddel eenvoudig aan de muur te fixeren. Hierdoor is deze altijd inzetbaar tijdens potentiële noodsituaties. Het evacuatiematras is eenvoudig te verwijderen uit de Wall Cover door het klittenband los te trekken. De Wall Cover zorgt er ook voor dat de S-CAPEKIDS in optimale conditie blijft. Het beschermt de evacuatiematras tegen stof en andere vuiligheid.

Specificaties van deze Wall Cover:
Afmeting: 80 cm x 115 cm x 24 cm
Materiaal: PVC polyester

Een hulpmiddel dat niet alleen zijn werk doet, het doet het beter.

Laat geen enkel baby’tje achter tijdens een calamiteit. Gebruik de S-CAPEKIDS zodat je snel kunt handelen.