Home/Tetcon/Evacuatie/Heeft u deze evacuatie cartoons al gezien?

Heeft u deze evacuatie cartoons al gezien?

S-CAPEPOD evacuatiedoek om bedlegerige cliënt te evacueren

Nieuwe cartoons over evacuatie problemen

Cartoons geven de mogelijkheid om een belangrijke boodschap over te brengen, ze halen namelijk de complexiteit van de boodschap weg. Vandaag nemen brengen we u het belang van een evacuatiedoek voor cliënten en hulpverleners onder de aandacht. Evacueren in de zorg vormt al jarenlang een knoop in de maag voor veel preventie adviseurs en BHV’ers. Wellicht heeft u hier ook mee te maken. Een calamiteit kan op ieder moment gebeuren en dat vraagt om training en zorgvuldige voorbereiding.

Wij zetten alles op alles om de patiëntveiligheid in uw ziekenhuis of zorgcentrum te verhogen. Met trots presenteren we dan ook deze twee nieuwe evacuatie cartoons.

Evacueren met bedden

Evacueren met bedden kan uw patiënten in gevaar brengen
In geval van een calamiteit, zoals brand of rookontwikkeling, moet een bedlegerige patiënt snel in veiligheid worden gebracht. Deze groep patiënten is namelijk ontzettend kwetsbaar door hun beperkte mobiliteit. Evacueren met bedden kan dan voor veel complexiteit zorgen. Veel zorgbedden zijn namelijk breder dan de deuropening van een zorgkamer. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.


Regulier evacuatiedoek kan ook bacteriën aantrekken

Dit is het enige evacuatiedoek voor bedlegerige cliënten die resistent is tegen bacteriën
Veel bacteriën zijn resistent tegen verschillende soorten antibiotica, hierdoor vinden ze makkelijk een plekje op allerlei materialen in een zorgkamer. Ondanks dat een evacuatiedoek onder het matras ligt, kan deze alsnog bacteriën aantrekken. Vergeet daarom ook niet het stukje hygiëne mee te nemen bij de zoektocht naar een evacuatie hulpmiddel voor bedlegerige cliënten.


Bent u zelf ooit een specifiek evacuatie probleem tegen gekomen? Of heeft u cartoon suggesties over dit onderwerp? Laat het ons zo snel mogelijk weten en wellicht wordt uw inzending meegenomen bij de volgende publicatie. U mag een mailtje sturen naar info@tetcon-ge.com.

About the Author:

Ik hou van content. Part-time content pionier voor Tetcon en de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

Leave A Comment