0 Mijn offerte

Wat is een elektrische evacuatiestoel?

Bij een evacuatie – vanwege bijvoorbeeld een brand of een andere ramp – moet een gebouw ontruimd worden. Hierbij is het belangrijk dat ieder persoon in het pand zo snel en zo veilig mogelijk wordt geëvacueerd. Ook mensen die minder-mobiel zijn. Daarom is het belangrijk om een persoonlijk evacuatieplan op te stellen.

Nu kan het zo zijn dat in bepaalde organisaties, zoals een verzorgingstehuis of een ziekenhuis, niet iedereen in staat is om zichzelf zelfstandig in veiligheid te brengen. Denk hierbij aan mensen die slecht ter been zijn of afhankelijk zijn van een rolstoel. Een lift mag niet worden gebruikt tijdens een evacuatie, dus hoe kunnen deze mensen veilig naar de begane grond komen? Hiervoor zijn evacuatie middelen ontworpen, waar onder ook de (elektrische) evacuatiestoel.

Een evacuatiestoel wordt vaak geïnstalleerd in de trappenhallen van gebouwen. In het geval van evacuatie, is de stoel binnen handbereik. De betreffende persoon kan vervolgens van zijn of haar eigen rolstoel worden overgezet naar deze speciale evacuatiestoel. Vervolgens rijdt men naar de dichtstbijzijnde trap. De stoel is zo ontworpen dat de achterste wielen kunnen worden ingeklapt. Het slachtoffer in de evacuatiestoel dient in een schuine hoek te worden voortgeduwd. Door het ontwerp bevindt het onderstel zich op de trap waardoor je iemand ook verticaal kunt evacueren.

De elektrische evacuatiestoel vergt minder fysieke belasting dan de normale versie – bovendien kan men ook . Met de elektrische evacuatiestoel heb je nog meer grip en hulp bij verplaatsen van de trap. Naast de evacuatiestoel zijn er ook alternatieve evacuatie hulpmiddelen, denk bijvoorbeeld aan een escape evacuatiematras.

Elektrische Evacuatiestoel