• nl
0 Mijn offerte

Wat is het NIBHV?

NIBHV is een afkorting die staat voor Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening. Het NIBHV is een kenniscentrum met als doelstelling het bevorderen van de kwaliteit van bedrijfshulpverlening en de veiligheid in bedrijven en andere organisaties.

Om ervoor te zorgen dat de medewerkers binnen een bedrijf weten welke acties ze moeten ondernemen bij calamiteiten en incidenten, moeten ze goed zijn voorbereid en over de juiste kennis beschikken. Het NIBHV bereidt werknemers hier zo goed mogelijk op voor. Het NIBHV doet dit vanuit hun expertise in bedrijfshulpverlening, brandveiligheid, bedrijfsnoodorganisaties en arbeidsveiligheid. Het NIBHV helpt organisaties en beleidsmaker ook bij het omgaan met specifieke risico’s (bijv. evacuatie van personen). Er wordt ondersteuning geboden om veiligheidsvoorschriften en -richtlijnen te vertalen naar de praktijk van bedrijfshulpverlening.

Dit instituut werkt als onafhankelijke adviseur in het bepalen van de opleidingsbehoefte van een organisatie. Het NIBHV doet dit door het ontwikkelen van opleidingen, opleidingsmateriaal en workshops. Als opleidingsinstituut kan je bij het NIBHV opleidingsmateriaal bestellen, examens aanmelden en cursisten laten certificeren.

NIBHVAls het opleidingsinstituut voldoet aan de eisen van het NIBHV, kan het een NIBHV Keurmerk krijgen. Het NIBHV werkt nauw samen met andere organisaties en autoriteiten. Denk hierbij aan het Instituut Fysieke Veiligheid(het expertisecentrum van de brandweer), de Nederlandse Hartstichting, het Rode Kruis, het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatieraad.