Home/Tetcon/S-CAPEPLUS evacuatiematras/4 veel gemaakte fouten bij gebruik S-CAPEPLUS

4 veel gemaakte fouten bij gebruik S-CAPEPLUS

De S-CAPEPLUS is eenvoudig in gebruik, héél eenvoudig zelfs. Tijdens de ontwikkeling van het evacuatiematras stond dan ook maar één ding centraal: ‘Iedereen moet in staat zijn om dit hulpmiddel te gebruiken wanneer een noodsituatie ontstaat’. Dit is dus ook de reden waarom het evacuatiematras zo geliefd is bij gebruikers en veiligheidsexperts en steeds vaker als tegenhanger van de evacuatiestoel wordt gezien. Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen beiden. Meer over die verschillen leest u hier.

Buiten alle lofzang vergt het gebruik van de S-CAPEPLUS wel enige kennis en training, zeker wanneer een hulpbehoevende de trap af moet. In het veld komen we af en toe nog een aantal kleine gebruikersfouten tegen. Daarom brengen we een fotoserie in kaart waarbij we deze foutjes uitlichten.

Deze fotoserie geeft een goed beeld weer wat wél en wat ‘NOT DONE’ is tijdens het gebruik van het evacuatiematras. Wanneer deze foto’s, de demonstratie video en de instructies zorgvuldig worden bestudeerd, bent u goed voorbereid op een veilige evacuatie met de S-CAPEPLUS.

Onder iedere afbeelding staat een korte uitleg waarom een bepaalde handeling van cruciaal belang is om moeilijkheden te voorkomen. We willen u vriendelijk vragen om ook deze foto’s zorgvuldig te bestuderen.

Tot slot, probeer nooit iemand achter te laten tijdens een noodsituatie! Voor personen die niet zelfstandig de trap af kunnen, is er een ontruimingsplan nodig om hen snel en veilig uit een gebouw te krijgen. Het evacuatiematras S-CAPEPLUS biedt de mogelijkheid om snel en veilig af te dalen via vrijwel alle soorten trappen. Ook een verticale evacuatie is dus geen probleem.

Heeft u vragen of opmerkingen over dit bericht? Neem gerust contact met ons op via de mail (info@tetcon-ge.com) of bel naar 040 298 99 55. We staan klaar om u te helpen.

Fout 1: De positioneringsband wordt over de armen geplaatst.
Dit vermindert de stabiliteit waardoor de persoon op het evacuatiemiddel kan gaan schuiven.

'S-CAPEPLUS31    'S-CAPEPLUS_21


Fout 2: De armen worden boven de flappen geplaatst
De handen van de persoon die geëvacueerd wordt, dienen onder de flappen te zitten.
Wanneer de persoon de handen vrij heeft, kan hij/zij zich vastgrijpen aan bijvoorbeeld deurposten of trapleuningen.

S-CAPEPLUS51   'S-CAPEPLUS_27

Fout 3: De hulpverlener staat met een kromme rug
U heeft maar één rug, wees er zuinig op, OOK wanneer u het evacuatiematras gebruikt.

S-CAPEPLUS61    'S-CAPEPLUS_31

Fout 4: De treklussen worden rond de polsen gewikkeld.
Hierdoor heeft u minder controle met de S-CAPEPLUS.

Evacuatiematras    Evacuatiematras

Deze eerste blogpost is bedoeld om u te helpen en om enige moeilijkheden te voorkomen, hopelijk heeft deze fotoserie hierbij geholpen. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat u een prettig gevoel heeft bij de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

Voor het laatste S-CAPE nieuws, kunt u ons volgen via Twitter en Linkedin.


About the Author:

Ik hou van content. Part-time content pionier voor Tetcon en de S-CAPE evacuatie hulpmiddelen.

3 Comments

  1. Tom 24 juni 2015 at 15:37 - Reply

    Bedankt voor jullie innovatieve product! Dit maakt het evacuatieproces een stuk eenvoudiger.

  2. Rosa 25 juni 2015 at 09:13 - Reply

    Dit is handig, bedankt.

  3. Danke , Ich habe vor kurzem wurde gerade auf der Suche nach info über dieses Thema für Alter und dein ist das beste Ich habe bisher Aber was ist mit dem Abschluss bottom line? Sind Sie sicher, dass über die Quelle?

Leave A Comment